IMG_5040.JPG

 

IMG_5132.JPG

 

Pääsiäisen iloksi pitää ehdottomasti tehdä aurinkoinen semifreddo. Tämä versio sopii myös niille, jotka eivät voi syödä raakaa kananmunaa. Nopeasti valmistuva herkku sisältää vaniljajäätelön ja kermavaahdon lisäksi sitruunaa ja mustikoita. Ihan nappi yhdistelmä ja oli myös poikien mielestä hyvää. Jos semifreddo tulee pelkästään aikuisille, voi makua antamaan lisätä myös tilkan limoncelloa. Antaa pirtsakan säväyksen. SITRUUNAINEN MUSTIKKASEMIFREDDO

 

IMG_8178.JPG

 

Tarjoile mämmi vaihteeksi kerroksittain sitruunaisen vaahdon kera. Vatkaa purkki kermaa ja lisää 100g mascarponea. Laita joukkoon puolikkaan sitruunan raastettu kuori ja mehu, teelusikallinen vaniljasokeria, sopivasti sokeria ja hiukan limoncelloa. Laita mämmi ja sitruunavaahto kerroksittain tarjoiluastiaan ja nauti kermavaahdon kera.

IMG_8106.JPG

 

Olen kokeillut tästä samaisesta reseptistä monia eri versioita ja ovat kaikki yhtä herkullisia. Persikan ystävä vaihtaa omenan ja omenaliköörin muutamaan muussattuun persikanpuolikkaaseen sekä persikkalikööriin. Sitruunan ystävä laittaa mausteeksi omenan sijaan 1 tl raastettua sitruunan kuorta, 2 tl sitruunan mehua sekä 2 rkl sitruunatahnaa. Lisäksi jos haluaa yksilöllisemmän jälkiruuan, voi tehdä pikkuisia pashoja suoraan lautaselle tai laittaa pashan suoraan pieniin kuppeihin. Koristeiden valinnassa voi käyttää mielikuvistusta, sillä vaihtoehtoja on rajattomasti. Voi käyttää erilaisia makeisia ja suklaamunia, ananaskirsikoita, kirsikoita, kermavaahtopursotuksia ja viinirypäleitä. Niillä saa aikaiseksi iloisen pashan. Värimaailmaltaan yksinkertaisemman ja hillitymmän saa vaikka suklaarusinoilla ja ruskealla strösselillä. OMENAINEN PASHA