IMG_5088.JPG

 

Joko on käyty mustikassa? Mustikkapiirakan lisäksi pitää ainakin kerran kesässä tehdä mustikkamuffineita. Nämä valmistuvat nopeasti sekoittamalla kaikki ainekset keskenään ja tulos on mukavan kuohkea ja pehmeä. Mustikat voi taikinaan laittaa tuoreina tai jäisinä. Taikina on sen verran pehmeää, että parhaan tuloksen saa käyttämällä muffinipeltiä, jolloin kaikista tulee samanlaisia, eikä taikina pursuile yli. 

 

Kuorrutuksena onkin sitten monta eri vaihtoehtoa. Jos pelkkä kermavaahto kyllästyttää, niin teen suklaisen kuorrutuksen alla olevalla Ihan paras suklaakuorrute -ohjeella. Pelkkien muffinien kuorruttamiseen riittää hyvin puolet kuorrutteesta, joten ohje kannattaa puolittaa. Suklaiseen kuorrutukseen saa hyvin vähän painavammatkin koristeet kiinni ja se kovettuu jääkaapissa ja säilyy hyvin. Valkosuklaisen kuorrutuksen ohje löytyy täältä. Kolmantena vaihtoehtona on tuorejuustokuorrute, jossa yhdistän aina yhtä vatkattua kermaa kohti yhden tuorejuuston. Mukaan vielä hiukan sokeria, niin hyvä tulee. Tämä on myös sen verran napakampaa, että tulee kaunis pursotus, joka kestää paremmin ja koristeita on helppo laittaa ja ne myös pysyvät.

 

Ja jos oikein pääset muffinien leipomisvauhtiin, niin kokeilehan myös Raparperimuffinit ja Päärynämuffinit. Koristeiksi kesällä sopivat parhaiten mansikat, mustikat ja kirsikat. Päälle voi ripotella nonparelleja, suklaaraastetta tai murskattua marenkia. 

 

IMG_0775.JPG