IMG_4297.JPG

 

Meillä on ihan oma savuaromi, ei muutakun purkkiin ja myyntiin. Sen siitä saa kun ylpeys käy lankeemuksen edellä. Aamulla suureen ääneen kehuin Ukolle, että olen meistä se parempi lämmittäjä, kun ei koskaan tule savut sisälle. Laitoin vielä toiseen kertaan tunnelmaa nostattamaan valkean takkaan ja muistin, että pellit ovat auki, vaan eipä olleetkaan ja arvaatte varmaan. Meni vielä muutama minuutti siinä hässäkässä ennekuin hokasin asian laidan ja siinä kohtaa jo leijaili joka paikassa sellainen harmaa savu. 

 

IMG_4304.JPG

 

Joka pikkujoulu askartelemme mokkapalalevyistä kaikenlaista joulusyötävää. Ajattelin kokoilla vuosien varrella tekaistut herkut teidän iloksenne ja tässä olisi ensimmäiset kuuset. Anna mokkapalalevyn jäähtyä ensin hiukan ja leikkaa vasta sitten kuusenmuotoisia paloja, kuusimuotilla homma käy vielä kätevämmin. Tuikkaa varreksi pala piparminttutikkua ja kuorruta suklaalla sekä nonparelleilla. Näitä on kiva tehdä lasten kanssa yhdessä vaikkapa koulun myyjäisiin tai kavereille vietäväksi.

 

IMG_4267.JPG

 

Nonparellit ovat se asia joihon haksahdan ihan varmasti, jos jossain jotain erilaisia näen. Niitä tuon myös joka ainoalta reissulta, sillä kuinka ollakaan aina iskee silmiin jotain sellaisia, joita ei kaapista löydy. Kaikeksi onneksi ne eivät vie paljon tilaa, eivätkä ole kallis harrastus. Joku aika takaisin siivosin strösselit kauniisiin rivistöihin ja niitä löytyi yli 50 purkkia, joissa useissa on montaa eri sortimenttia, valinnanvaraa siis pitäisi olla.

 

IMG_4305.JPG