IMG_6629.JPG

 

Mietitkö koskaan näitä erilaisten leivonnaisten nimiä vai onko aivan selvää mitä nimitystä käytät? Kahvikakku vai kuivakakku? No kahvikakku tietysti, koska kuivakakku kuulostaa juurikin niin kuivalta. Muffinssi vai kuppikakku? No muffinssi, koska kuppikakku kuulostaa kahvikuppiin leivotulta. Mokkapalat vai masaliisa? Apua, tähän pitää laittaa joku tosi korrekti vastaus, että uskaltaa lähteä kauppaan, sillä lapsuudessa on syöty vallan mokkapaloja, mutta täällä Räpsöössä puhutaan tiukasti masaliisasta.

 

Näitä on vaikka kuinka paljon ja jatkuvasti tulee mitä mielenkiintoisempia suomennoksia lisää. Useimmiten silti hupaisiltakin kuulostavat suomennokset ottavat oman paikkansa, eikä niitä enää jonkun ajan kuluttua juurikaan kyseenalaisteta. Kieli siis muuttuu ja me siinä mukana, jolloin moni vanha leivonnainen on nimeltään hyvinkin outo. Tiedätkö millainen on vaikkapa vannike? Toisaalta uusia vakiintumattomia leivonnaisten nimiä on paljon. Tästä esimerkkinä naked cake, jolle ei selvästikään ole vielä löytynyt yhtä sopivaa suomennosta.....nakukakku, paljaskakku, alastonkakku, avoinkakku...mikä siitä sitten ikinä tuleekaan.

 

 

IMG_6638.JPG

 

Tässä postauksessa siis olisi tarjolla pari erilaista kahvikakkua keväisesti koristeltuna. Usein kahvikakut ovat kokonaan kuorrutettuja tai sitten ihan ilman mitään koristeita. Pienellä pursotuksella niihin saa kuitenkin ihan uudenlaista ilmettä ja varsinkin juhlapöytään tällaiset koristellut kakut sopivat loistavasti. Ne voi leipoa ajoissa ja koska kuorrute on voikreemiä, se säilyy mainiosti jääkaapissa muutaman pävän ajan. Kuorrutus on myös äärimmäisen helppo värjätä halutun väriseksi pastavärillä.  

 

IMG_6587.JPG

 

Alla on mehevän banaanikakun ohje. Taikinaan on helppo piilottaa ylikypsät banaanit ja maku on kookoskerman sekä mausteiden ansiosta ihanan mausteinen. Samaisella ohjeella olen tehnyt myös mangokakkua, jossa banaanin tilalle laitan lasten mangososetta kaksi purkkia. Perusohje on sopiva kahden litran vuokaan, mutta kuvassa oleva mustikkakoristeinen kakku on tehty litraseen vuokaan, jolloin kakkuja tulee kaksi. 

 

Koristeiden laitossa voi laittaa mielikuvituksensa laukkaamaan. Tuoreet marjat, yrtit, kuivatut hedelmät, erilaiset suklaamakeiset, strösselit ja macaronsit ovat kaikki yhtä sopivia. Värit voi valita toisiinsa sopiviksi ja juhlapöydän voi koristaa usealla erilaisella kahvikakulla. Ne ovat edelleen niin trendikkäitä maailmalla ja toki täällä meilläkin.

 

 

IMG_6574.JPG