IMG_4971.JPG

 

Mansikkakakku on sellaista herkkua mitä tulee tehtyä pitkin kesää. Kahvilassa sitä on tarjolla joka päivä hiukan erilaisin koristuksin. Alla olevassa ohjeessa täytteenä on joka toisessa kerroksessa mansikkatäytettä ja joka toisessa valkosuklaatäytettä. Mikäli haluaa voi mascarponen korvata rahkalla ja itse laitankin kahteen ison kakun täytteisiin viisi purkkia kermaa vatkattuna ja viisi purkkia rahkaa. Seoksen jaan puoliksi ja toiseen puoleen lisään 500g mansikkahilloa ja toiseen puoleen 2 valkosuklaalevyä sulatettuna ja hieman jäähdytettynä. Maut kannattaa tarkistaa ja lisätä tarvittaessa sokeria. Kakkujen kostutukseen on mielestäni parasta Sprite ja kakkupohjat teen 70% ohjeella, josta on helppo leikata kakkupohja viiteen osaan. Liivatetta en mansikkakakussa käytä lainkaan. 

 

Koristeeksi tulevat mansikat voi pilkkoa puoliksi ja tehdä niistä ympyrän tai leikellä päälle pieniksi paloiksi. Mansikoita voi myös siivuttaa kakun sivuihin vain mielikuvitus on koristelussa rajana, myös kirsikat sopivat hyvin mansikoiden kaveriksi samoin Marianne-rakeet. Suklaarouhe toimii myös hyvin kakun päällä ja mielestäni paras merkki on Dolfin, josta taidan tehdä teille ihan oman postauksen. Suklaarouhetta löytyy kauniissa purkeissa ihan tummana tai sitten sellaisena missä on vaaleaa ja tummaa suklaata sekaisin. Lisäksi Dolfin tekee karamellisuklaarouhetta joka myös on kokeilemisen arvoinen. 

 

IMG_0618.JPG

IMG_0604.JPG

 

Tähän väliin vielä huomauttaisin, että kakuissa käytetään aitoa kermaa ei kasvisrasvaa, eikä mitään kevytversioita. Kun kerran tehdään, niin tehdään sitten kunnon materiaaleista :D. Leivonnaisissa käytetään voita ei margariinia ja suurin osa hilloista on tehty itse. Ei siis mitään säilöntä- tai lisäainelistoja. 

 

IMG_5139.JPG