IMG_4650.JPG

 

Maku-sivut ovat nyt täynnä varsin herkullisia laskiasipullaehdotelmia. Tipattomat, sokerittomat ja kaikki muut mahdolliset kitukuurit ovat ihan juuri ohi ja sitten voi hyvällä omalla tunnolla tehdä oman muhevan laskiaispullataikinan tai pari tai jopa muutaman erilaisen. Jos ei juuri se perinteinen versio kiinnosta, niin teepä pullataikinasta rinkeli ja vatkaa väliin kermavaahtoa joka yhdistetään mascarponeen. Väliin voi tuikata myös hilloa tai lemon curdia ja koristeeksi vaikka mansikoita tai kiivinsiivuja. Tällä on kiva kaunistaa vaikkapa työpaikan kahvipöytää. 

 

004.JPG

 

Kaipaatko jotain uutta ideaa täytteeseen? Kilpailu mantelimassan ja hillon välillä on kiivas, mutta mitäpä jos vaihtaisitkin täytteen mustikkaiseen versioon. Vatkaa purkki kermaa vaahdoksi ja lisää siihen purkki mascarponea, mausta sokerilla sekä vaniljasokerilla ja lisää hiukan survottuja sekä kokonaisia mustikoita. Sileän täytteen saa lisäämällä seokseen mustikoiden sijasta mustikkasiirappia.

 

047.JPG

 

Suklaiset laskiaspullat saa lisäämällä viiden desin taikinaan puolitoista desiä kaakaojauhoja. Pullat leivotaan ihan normaalisti. Lämpimän pullan päälle rouhitaan suklaata ja täytteeksi laitetaan rouhitulla suklaalla maustettua kermavaahtoa. Ja aah niin ihanan täytteen saa sulattamalla kymmenisen suklaakonvehtia puolessa desissä kermavaahtoa ja sekoittamalla se purkilliseen mascarponea.