IMG_0978.JPG

 

Fazerin matkasuklaat on niin herkkua. Kööpenhamina on suosikkini, sillä lakritsi on tällaiselle viljattomalle harvinaista herkkua ja se on aina ollut yksi intohimo. Raspberry liquorice -suklaassa yhdistyy valkosuklaan täyteläisyys, vadelman kesäinen maku ja lakritsan aromi ja se sopii niin hienosti jälkiruokien raaka-aineeksi. Työntäyteistä viikonloppua on paikattu herkuttelemalla ja tämä lakritsiherkku on meillä kaikkien mieleen. Itse syön sen ilman lakritsikoristeita.

 

Tämä on taas sellainen kaikkien jälkiruokien kuningatar, kun ei tarvitse paljon vaivaa nähdä, kerma vaahdoksi ja suklaa sulaksi. Mascarpone ja kermavaahto sekaisin jäähtyneen suklaan sekaan ja hiukan lakritsijauhetta sekaan ja koristeeksi lakritsikastiketta sekä lakritsipaloja. Dr. Oetkerilta tuli juuri tosi hyvänmakuinen lakritsikastike, pankaas kokeillen.

 

IMG_0997.JPG

 

Ihan uskomatonta, että kirsikka- ja omenapuut kukkivat ihan juuri. Isot nuput on jo joka puussa. Tänään on onneksi tullut hiukan vettä, että puhdistuu tuo varsin siitepölyinen ilma, jaksaa paremmin vedellä ilmaa sisään ja ulos. Ruohosipuli on jo yrttilavassa täysin käyttökelpoista muita yrttejä odotellessa. Alkuviikosta pitää päästä katsomaan tomaatintaimia, jotka ovat Seijan puutarhalla hyvässä hoidossa. Kätevää, sillä meillä sisällä ei voi taimia kasvattaa sitäpaitsi loppukevään hektinen työelämä ilman taukoja tai työaikoja varmaan tappaisi kaikki taimet jo ensialkuun, kun unohtaisin kumminkin tarpeeksi kastella. 

 

IMG_1212.JPG

 

IMG_0981.JPG

 

IMG_0992.JPG