IMG_9694.JPG

 

IMG_9702.JPG

 

Viime viikonloppuna tein pari kakkua ja tämä kakku on maustettu kookoksella. Olen tehnyt useita erilaisia kaakaokakkuja ja paras on mielestäni tämä, jossa sekoitetaan ja kiehautetaan kaakao ja sokeri maidon joukkoon. Tässä on vanhasta leivontakirjasta löytynyt resepti, jota olen hiukan muokannut vaihtamalla maidon kookoksiseksi ja lisäämällä joukkoon kookoshiutaleita. Kookos edelleen maistuu usealla suussa vähemmän mieluisina Bounty-patukoina, mutta tässä kakussa maku on mieto. Todellinen kookoksen ystävä voikin laittaa kookoshiutaleita pari desiä. 

 

Käytin tässä kahta samanlaista sydänmuottia, mutta kakun voi toki tehdä yhteen korkeampaan vuokaan tai ihan kahvikakuksi. Vuoan tilavuus on hyvä olla pari litraa. Kakkua ei kannata pitää uunissa yhtään ylimääräistä, joten heti pois uunista, kun ei tikkuun tartu mitään. Sydänkakkujen väliin voi vatkata kermavaahtoa ja lisätä vadelmia, kakun voi koristella vadelmahillolla sekä paahdetuilla kookoshiutaleilla. Tämä on siis tosi hyvää myös pelkkänä kahvikakkunakin ja jos oikein haluaa tajuntansa räjäyttää, voi kakun kostuttaa kermaisella kahviliköörillä.

 

IMG_9714.JPG

 

IMG_9708.JPG

 

IMG_9718.JPG