IMG_8456.JPG

 

Meillä maalataan tai tarkemmin sanoen minä maalaan. Pappan tekemille vanhoille viiskytlukulaisille tuoleille annetaan uusi elämä. Olisi varmaan pappa ollut mielissään, kun olisi nähnyt, että tuoleille tuli jatkoaikaa ja pääsevät ilahduttamaan kesäkahvilan väkeä. Olen siis punainen, hiuksista ja käsistä lähtien ja nenä kuin Petteri Punakuonolla, mutta kivaa on. Huomenna vielä jatkuu, niin sitten taitaa olla aika monta pinnatuolia kunnossa. 

 

Täällä on ihan kesä, vaikkei sitä lämpötilasta heti uskoisikaan. Tuomet ovat täydessä kukassa ja niitä löytyy ympäri saarta. Seuraavaksi odotan sireenin kukintaa, pieni lupaus taitaa olla siitä, että juhannuksena kukkii. Joka aamu on herätys kuuden jälkeen ja illalla ei malttaisi mennä nukkumaan. Ruokailut yritetään hoitaa mahdollisimman yksinkertaisesti, kun on kaikennäköistä puuhaa pitkin päivää.

 

IMG_8476.JPG

 

Kanaleivät ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan mainiota kesäruokaa, eikä yhtään haittaa vaikka pääsisi hiukan jäähtymään, maistuvat silti erinomaisilta ja ne on helppo ottaa mukaan vaikka ruokaisammaksi evääksi. Koska kaavan mukaan mennään helposti ja nopeasti, ei näihin tarvita mitään suurenmoisia aineksia. Paistettujen kanasuikaleiden sekaan paholaisen hilloa makua antamaan, leivän päälle valkosipulivoita ja kanasuikaleita, paprikaa sekä juustoraastetta. Valmiiden leipien päälle ruohosipulia ja valmista on. 

 

Meillä on monien ruokajuttujen kanssa selviä kausia ja nyt on tuo paholaisen hillo -kausi, edellisenä oli selkeästi sweet chili. Paholaisen hilloa on helppo tehdä myös itse, mutta tämä on napattu kaupan grillihyllystä. Loistava lisä se on myös lihapullataikinassa ja jauhelihapihveissä, mutta siitä myöhemmin. 

 

IMG_1012 – kopio.JPG

 

IMG_1010 – kopio.JPG