IMG_8106.JPG

 

Aurinko ilmoittelee jälleen elostaan ja pääsiäislomaa odotetaan enemmän kuin innolla. Meillä on maanantaina rippijuhlat kuten monessa muussakin perheessä täälläpäin. Tämä on paikallinen perinne. Itse odotan eniten sitä, että ollaan koko perhe pääsiäisenä kasassa ja lomalla. Juhlien järjestämisestä huolimatta aion muutamana aamuna ottaa sellaisen varsin verkkaisen ylösnousun ja humpsutella yöpaita päällä puoliinpäiviin. Toisaalta varhainen lintu madon nappaa ja Reposaaren kevätaamut ovat niin ihania, että jos vaan aurinkoa näkyy, saatan olla takarannalla nautiskelemassa jo heti aamutuimaan. Aamupala aurinkoisella rannalla on vastustamaton vaihtoehto.

 

Perinteenä meillä on pääsiäisenä aina pasha. Sitä kannattaa tehdä jo hyvissä ajoin ennen pääsiäistä ja vielä pääsiäisen jälkeenkin. Mielestäni tässä reseptissä maut ovat kohdallaan, eikä voi maistu liikaa. Minulla on nyt hankittuna oikein kunnon muottikin, joten katsotaan mitä saadaan aikaiseksi. Nämä kuvissa olevat versiot on tehty kahvin suodatinpussiin, mikä onnistuu ihan hienosti sekin. Näppärä pääsiäispöydän herkku, jonka voi valmistaa reilusti etukäteen

 

 

IMG_8038.JPG

 

IMG_8337.JPG

 

Olen kokeillut tästä samaisesta reseptistä monia eri versioita ja ovat kaikki yhtä herkullisia. Persikan ystävä vaihtaa omenan ja omenaliköörin muutamaan muussattuun persikanpuolikkaaseen sekä persikkalikööriin. Sitruunan ystävä laittaa mausteeksi omenan sijaan 1 tl raastettua sitruunan kuorta, 2 tl sitruunan mehua sekä 2 rkl sitruunatahnaa. Lisäksi jos haluaa yksilöllisemmän jälkiruuan, voi tehdä pikkuisia pashoja suoraan lautaselle kuten tuossa yllä olevassa kuvassa on tehty tai laittaa pashan suoraan pieniin kuppeihin kuten alakuvassa näkyy. Koristeiden valinnassa voi käyttää mielikuvistusta, sillä vaihtoehtoja on rajattomasti. Voi käyttää erilaisia makeisia ja suklaamunia, ananaskirsikoita, kirsikoita, kermavaahtopursotuksia ja viinirypäleitä. Niillä saa aikaiseksi iloisen pashan. Värimaailmaltaan yksinkertaisemman ja hillitymmän saa vaikka suklaarusinoilla ja ruskealla strösselillä. Siis pääsiäiseksi pashaa ja mielikuvitus laukkaamaan.

 

 

IMG_8433.JPG

 

IMG_8320 (2).JPG