IMG_0711.JPG

 

Olen saanut huvittuneita kommentteja aina näistä ruokamääristä mitä meillä menee ja varsinkin tyttölasten äideiltä. Tänään oli vajaa pari kiloa karitsan paistia pääsiäisen iloksi ja huomatkaa mennyt aikamuoto. Oli ja meni, mureaa ja hyvää olivat kommentit. Monta kertaa lampaan kanssa on ollut ongelmana se, että vaikka paistopussissa kypsentäisi, ei siitä tule mielestäni tarpeeksi pehmeää. Nyt päätinkin hauduttaa paistin nesteessä ja laitoin puolet vasikanfondilientä ja puolet punaviiniä. Sekaan rosmariininoksia, laakerinlehtiä ja valkosipulinkynsiä makua antamaan. Käytin tällä kertaa valmiiksi marinoitua karitsan paistia, laitan jossain kohtaa myös marinointiohjeen, jos itse haluaa marinoida. Neste sellaisenaan on aika tuhtia kastikkeeksi, mutta kun lisää kermaa ja suurustaa sen, tulee ihan mainio kastike. Toki tämän kanssa sopi hyvin myös punaviinikastike. Nesteessä pitkään hauduttamalla saa lampaasta todella pehmeää ja lähestulkoon suussasulavaa. 

 

IMG_0708.JPG

 

IMG_0728.JPG

 

Leivonnaisten kohdalla tuli hiukan oikaistua, sillä täällä Reposaaressa pääsiäinen on perinteisesti rippijuhlien aikaa ja teinkin rippikakkuja. Mäkilän leipomolla oli varsin kiehtovan näköinen tipuleivos, joka tuntui maistuvan. Suklaamunien lisäksi ei sitten paljon muuta kaivattukaan. Katsotaan minkälaiset vieroitusoireet tässä tulee, kun Kinder-varasto on nyt tyhjä. 

 

IMG_0735.JPG

 

Voin tässä saman tien tunnustaa mikä on meidän kahviherkku tällä hetkellä. Tai tarkemmin ottaen minun ja keskimmäisen. Muutama ripaus tuhtia sokeroitua kaakaojauhoa, hyvä itsejauhettu vahva kahvi ja kermaa, tosin minä laitan mieluiten kermavaahtoa. Keskimmäinen juo ison Hobstar-lasin verran, minä vaan hiukkasen. 

 

IMG_0755.JPG