IMG_8673.JPG

 

Alkaako kinkku tökkiä? Jos, niin tee karamellisoitua possua, joka tuo mukanaan mukavan henkäyksen aasialaista ruokakulttuuria. Ensimmäisiä kosketuksia karamellipossuun on tietenkin tullut koettua Farangissa, sillä karamellisoitu possu on ollut yksi ravintolan suosikkiannoksista ja taitaa olla sitä vieläkin. Seuraavan kerran asian pariin on innostanut resepti Tomi Björckin keittokirjassa Huippukokin kotiruokaa, jonka sain omistuskirjoituksella varustettuna muistoksi leivontakilpailun finaalista, jota Tomi oli tuomaroimassa. Tarjosin gluteenitonta suklaakakkua tyrnimoussella täytettynä ja paksulla suklaalla kuorrutettuna. Tomi totesi, että siitä tietää tämän olevan erinomaista kun vaan syön ja syön ja syön. Kerrassaan mukavanoloinen jalat maassa oleva kokki.

 

Yksinkertaistettu versio tästä kasslerista valmistetusta possusta tehdään joulukinkusta ja se taitaa olla tämän hetken suosikkiresepti. Käytin itse MAKU:n karamellipossureseptiä hiukan muunneltuna ja hyvää tuli. Vähensin hiukan soijan määrää ja vaihdoin sen valkoviiniin, sitä taisi lurahtaa desin verran. Lisäksi lisäsin muutaman raastinvedon tuoretta inkivääriä ja kanelitangon sekä pari tähtianista, joita pidin hautumassa vaan osan ajasta. Tätä riisin tai nuudeleiden kanssa, niin on hyvää.

 

IMG_8686.JPG

 

IMG_9103.JPG

IMG_9104.JPG