IMG_1688.JPG

 

Nyt on se aika keväästä, kun juhlat lähestyvät ja epätoivoisesti mietitään tarjottavia. Laitankin muutaman kakkujutun seuraavaksi ja sen jälkeen perehdytään kesän brunssitarjoiluihin ja salaateihin. Kahden suklaan juustokakku on mitä mainioin juhlatarjottava ja kun valitsee koristeet valmiiksi ja mahdollisimman helpoiksi, käy ihastuttavan kakun valmistaminen aikas helposti. Juhlavan koristelun saa macaronseilla, tryffeleillä, karhunvadelmilla ja mustikoilla.

 

Tämän kakun tekeminen onnistuu aloittelijaltakin, sillä tässä ei käytetä lainkaan liivatetta. Vatkataan kerma vaahdoksi ja sulatetaan sekä jäähdytetään suklaat. Ainekset sekoitetaan kahdessa eri astiassa toiseen tulee valkosuklaatäyte ja toiseen tummasuklaa maitosuklaaseen sekoitettuna. Saman tien voi laittaa molemmat täytteet hiukan jähmettyneen pohjan päälle. Ensin tummempi seos ja sitten vaaleampi. Tämän helpompaa ei oikein juustokakun tekeminen voi olla. Mikäli haluaa hiukan ytyä makuun, voi lisätä tumman suklaaseoksen joukkoon ruokalusikallisen toffeelikööriä. Koristeetkin voi laittaa valmiiksi jo edellisenä iltana, säilyvät hyvin jääkaapissa parikin päivää.

 IMG_1693.JPG

 

IMG_1700.JPG

 

Monenlaista systeemiä olen kokeillut juustokakun tekemisessä ja tällaisen ilman liivatetta tehdyn kakun kanssa on huomattavasti helpompi kikkailla. Laitan nimittäin pelkän irtopohjavuoan reunan tarjoilulautaselle ja teipillä ulkopuolelta neljästä kohtaa kiinni. Siihen sitten pohja ja jääkaappiin hetkeksi. Sitten ensin toinen täyte ja samatien toinen täyte, tasoitus ja jääkaappiin. Kun juustokakku on muutamia tunteja jähmettynyt, otan pois jääkaapista, irrotan teipit ja vedän kakun suoralla terävällä veitsellä vuoan reunoista irti, avaan irtopohjavuoan reunat ja kakku on koristelua vaille valmis ja siististi valmiina tarjoilulautasella.

 

IMG_1645.JPG