IMG_6803.JPG

 

Kevään juhlien lähestyessä on monella paniikinomainen olo kakkujen ja tarjottavien maailmassa. Pitäisi revetä sataan suuntaan ja mielessä on tuhat asiaa. Siispä tee yhtenä tarjottavana helppo ja juhlava marenkikranssi, jonka pohjan voi tehdä jo hyvissä ajoissa useita päiviä ennen varsinaista juhlapäivää. Alla olevalla ohjeella saat tehtyä kaksi kranssipohjaa, joiden väliin voit laittaa haluamaasi täytettä.

 

Piirrä leivinpaperiin iso ympyrä, niin pursottaminen käy näppärämmin. Pursota pieniä marenkeja vieri viereen toisiinsa kiinni leveäksi kranssiksi ja tee toiselle leivinpaperille toinen samanlainen. Kuivata marenkikranssit uunissa alla olevan ohjeen mukaan. Jätä valmiit kranssipohjat tasolle kuivumaan äläkä pussita niitä, etteivät ala sulamaan. Täytteeksi sopii vaikkapa purkki kermaa vatkattuna vaahdoksi, purkki mascarponea ja mustikoita. Pinnalle koristeiden alle käy hyvin tavallinen kermavaahto. Täytä kranssi juuri ennen tarjoilua. 

 

Koristeeksi sopivat tuoreet mintun lehdet, erilaiset karkit ja vaikkapa luumupuun tai omenapuun kukkaset. Päälle voi ripotella vielä tomusokeria ja täydellinen makea herkku on valmis. 

 

 

IMG_6815.JPG