IMG_9512.JPG

 

Nyt kannattaa hypätä ulos mukavauusalueelta ja koittaa jotain eksoottista. Tämä kanakeitto ylitti kaikki odotukset siitä huolimatta, että en erityisemmin pidä ananaksesta ja Ukko ei ole kovin ihastunut kookokseen. Kaikki maut ja mausteet yhdessä tuottivat kuitenkin mainion tuloksen ja tästä tuli resepti jatkuvaan arkikäyttöön. Noukin kolmesta eri kanakeittoreseptistä parhaat palat, joten tämä on jonkinlainen kokoelmaohje. Tomaattia, ananasta, sipulia, valkosipulia, persilijaa, limemehua, omenaa, kookoskermaa, papuja, maissia, kermaa ja mausteita. Yritän kaikin keinoin välttää marinoituja kanasuikaleita ja maku ruokiin pitää saada jollain muulla tavalla. Monet tuoreet yrtit ja hiukan eksoottisemmat mausteet sopivat mielestäni juurikin keittoruokiin mainiosti. Jos jotain ei kaapista löydy, sen voi jättää pois tai rohkeasti korvata jollain toisella. Syksyaikaan laittaisin vielä kanelitangon mukaan hetkeksi, näin joulun jälkeen on kanelikiintiö kuitenkin täynnä.

 

IMG_9518.JPG

 

IMG_9532.JPG

 

IMG_9536.JPG

 

IMG_9505.JPG

 

Valmiin keiton päälle voi vielä puristaa hiukan limenmehua ja ripotella persilijaa. Keiton kanssa teimme valkosipulileipiä. Ruisleivät voidellaan voilla, voin päälle tiputellaan joko nestemäistä valkosipulia tai valkosipulirouhetta ja hetkeksi uuniin. Mikä tuoksu ja maku.

 

IMG_9590.JPG