IMG_4219.JPG

 

Isänpäivä on ihan nurkan takana ja kiivaasti mietiskellään tarjoilua ja herkkuja. Meille oli johkaantunut uusi rommipullo, Bacardi Oakheart Spiced Rum, joka tuli korkattua kuinka ollakaan ruuanlaittoa varten. Porsaankyljyksiin pikku lisämakua salvian kera ja olikin hyvää. Meillä on K-kaupassa mainio lihatiski ja aika usein tuleekin ostettua ei valmiiksipakattua lihaa, joka minusta on selvästi parempaa. Vika voi tietysti olla korvien välissäkin, mutta tuntuu ainakin mureammalta ja paremmalta kuin ne vakuumipakatut yksilöt. Ohjeessa on 800g ulkofilepihvejä, ne voi toki tehdä itsekin valmiista palasta. Pihvit maustetaan suolalla ja mustallapippurilla ja pyöräytetään kuumassa paistinpannussa voin kera. Pihvien ympärille kääritään pekonia, asetellaan paistovatiin ja sekoitellaan kastike kermasta, rommista, salvianlehdistä sekä parmesaanista. Mausteeksi laitoin vaan suolaripauksen ja mustaapippuria, toimi oikein hyvin rommin kanssa, eikä enempää maustetta kaivattu. Yritän saada keräiltyä isänpäiväruoka- ja jälkkäriherkkuja blogiin parin päivän aikana ja samalla voin itsekin fundeerata mitä sitä sitten oikein tehdään. Meillä on tuossa mökkiviikonloppu ja sen myötä ehkä hiukan erilaiset ruokatouhut.

 

IMG_4223.JPG

 

IMG_4204.JPG

reposaari1.jpg

 

Marraskuinen aurinko ei jaksa enää nousta kovin ylös, se viivyttelee aamulla nousuaan ja ympäröi itsensä punertavilla väreillä. Vesi on pienestä pakkasesta hyisevän kylmää, höyryävää ja rannoilla on pieni hentoinen jää. Ilma on kuulas ja vaitonainen. Hiljaisuuden rikkoo etelään päin suuntavien joutsenten parvi, joka luo viimeisiä hyvästeleviä katseita ja ääntelehtii ilmeikkäästi, keväällä taas tavataan. Muutamien talvea pelkäämättömien laivojen mastot seisovat jykevästi rannan tuntumassa, auringon valo leikkii mastojen välissä ja huuru on vallannut laivojen puiset pinnat. Maailma on kaunis.