IMG_6436.JPG

 

Tähän väliin laitan tuon kastikeohjeen, sillä joku kuitenkin kysyy. Suomalainen perusmakkara on makkaraa ja nakki nakkia. Jos haluaa kuitenkin oikein makkaraa ja makuja, kannattaa valita jotain hiukan mausteisempaa ja ehkä hiukan kauempaa tuotettua: CHORIZO, chilillä, valkosipulilla ja cayennepippurilla maustettua espanjalaista lämminsavustettua porsaan- ja naudanlihamakkaraa. CHURRASCO, mangolla, jalapenoilla, valkosipulilla sekä chilillä maustettua espanjalaista porsaanlihamakkaraa. BRATWURST, saksalainen yrteillä, sipulilla ja muskotilla maustettu nakin kokoinen sianlihasta tehty vaalea makkara. KABANOS, puolalainen ohut sianlihasta tehty kestomakkara, josta usein löytyy muskottia, valkosipulia ja paprikaa. KRAKOVANMAKKARA, saksalaista karkeaksi jauhettua nautaa, kinkkua, potkaa, joka on maustettu valkosipulilla ja muskotilla, ja jota saa myös juustoisena. Tämä versio on oma suosikkini ja varsinkin jos ympärille on vielä kiedottu siivu pekonia. Makkaralistaa voisi jatkaa kymmenien sortimenttien verran, mutta tässä vain muutama ehdotus. Saksalaiset osaavat tämänkin taiteenlajin niin hyvin, että erilaisia makkaralajeja tunnetaan puolitoista tuhatta. Siinä riittää maistelemista. Makkara onkin yhtä hieno elementti kuin vuosikertaviini tai herkkä juusto. Valitse siis hot dog - makkarasi huolella. 

 

IMG_9018.JPG

 

Mausteisen hot dogin kaveriksi sopii joku raikas yksinkertainen salaatti. Meillä se on usein tällainen perussetti, jossa kurkkua, tomaattia, viinirypäleitä, silputtua sipulia, maustettua öljyssä säilöttyä fetaa sekä maustettuja oliiveja. Nämä kun sekoittaa keskenään ja kaataa mukaan hiukan fetan mausteista öljykastiketta tulee kiva kombo.

 

IMG_9023.JPG