IMG_0322.JPG

 

Hyvä ruoka parempi mieli on niitä lausahduksia, jotka pitävät prikulleen paikkansa. Viime viikonloppuna oli Ukon kanssa tällainen sininen hetki ja söimme tuhdisti valkosipulisia kermaperunoita sekä kyljyksiä reseptillä, johon olen tällä hetkellä totaalisen repsahtanut. Syksyllä katsoin ohjetta, jossa lihaa oli maustettu ruskealla sokerilla ja olin hiukan skeptinen sen suhteen. Kehittelin kuitenkin oman ajatuksen tästä ja testasin sitä kyljyksiin ja se olikin sitten menoa.

 

Nämä uunikyljykset ovat monestakin syystä yksi suosikkini tällä hetkellä. Ensinnäkin valmistukseen menee aikaa ehkä kymmenisen minuuttia, mikä sopii paremmin kuin hyvin vaikka työpäivän jälkeen, kun ei aina jaksa hellan edessä heilua. Lisäksi kun pihvejä ei kärytetä pannulla etukäteen, jää sekin vaihe pois ja työtä vähemmän. Toisekseen tämän voi tehdä kyljyksistä tai porsaan ulkofilepihveistä, mitä milloinkin on saatavilla, kuvissa ulkofilettä. Kolmanneksi tykkään erityisesti ruskean sokerin ja valkosipulin sekä voin hienostuneesta makuyhdistelmästä joka on kuorrutettu vielä makua antavalla juustoseoksella. Tämä on niin ruoka minun makuuni. Ja hei, kannattaa tarkkailla kypsymisastetta etteivät pihvit pääse kuivumaan, sillä paksummat kyljykset tarvitsevat luonnollisesti pidemmän kypsymisajan mitä ohuemmat ulkofilepihvit. Jonain kertana lisäsin vielä hiukan kermaakin paistoastiaan, mutta se ei ole välttämätöntä ja kerma ei ainakaan saisi mennä maustettujen pihvien päälle. 

 

IMG_0300.JPG

 

IMG_0309.JPG