IMG_2421.JPG

 

Äitienpäivä lähestyy ja myönnän olevani äiti, joka arvostaa itsetehtyä aamupalaa. Tänä vuonna tosin äitienpäiväaamu on miesväelle helppo, kun olen ihan toisenlaisissa aamiaispöydissä reissussa, mutta yleensä äitinpäiväaamuna on pöydästä löytynyt itsetehtyjä herkkuja. Tämä on minulle se juttu, lahjoista en niinkään välitä. Ja koska tiedän, että monille miehille se käsien taikinaan laittaminen on kauhistus, ajattelin ehdottaa äitienpäivän brunssille tällaista helppoa ja nopeaa leivosta, jossa maku on kuitenkin enemmän kuin kohdallaan. Rapea voitaikinaleivonnainen mantelitäyteellä ja päärynällä kermavaahdon kera nautittuna ei voi mennä pieleen. Vielä kun nämä tekaisee juurikin silloin sunnuntaiaamuna, että voi nautiskella leivokset hiukan jäähtyneenä on makunautinto parhaimmillaan. Mikäli äidille sopii pähkinä, voi päärynöiden päälle kaadetun sulatetun voin päälle ripotella vielä hasselpähkinärouhetta. Ja tietysti sitten jäähtyneelle leivokselle sihdin läpi hiukan tomusokeria, mikä koristaa leivoksen kun leivoksen juhlakuntoon. 

 

IMG_2405.JPG

 

IMG_2410.JPG