IMG_4408.JPG

 

Hävikkiviikkoa vietetään jo neljättä kertaa ja mikäs siinä, hyvän asian puolestahan se. Monta kertaa jää se joku kippana tai pätkä sinne jääkaappiin ja sitten tulee sillä täytettyä roskista ihan turhaan, kun sen voisi vielä hyödyntää moneenkin juttuun. Meillä tällä hetkellä murheenkryyniä tuottaa juustot, joita meinaa aina jäädä joku palanen. Samoin osa hedelmistä ei aina uppoa siihen tahtiin, mitä haluaisi. Jos etukäteen miettii, mitä kaikkea voisi eri jutuista tehdä, ei hävikkiä tule lainkaan niin paljoa. Meillä esimerkiksi pehmenneet hedelmät menee pääosin pannariin, banaanista toki välillä lettujakin tai banaanileipää. Vihannekset upotan erilaisiin keittoihin ja laatikoihin. Hillojen loput sujahtavat vispipuuroon. Juustot tulee raastettua erilaisiin laatikoihin ja kastikkeisiin tai sitten pussiin ja pakkaseen. 

 

Joskus ihme kyllä meillä saattaa jäädä joku pieni määrä jauhelihakastiketta, jota ei kuitenkaan riitä kaikille seuravaksi päiväksi. Siitä usein tehdäänkin lämpimiä voileipiä, jotka ovat tosi herkkua ja haluttua tavaraa. Pääosin niitä tehdään ruisleivän päälle. Alle kunnon voita, päälle sopivasti kastiketta sekä tomaattia ja juustoa. Paistetaan parissa sadassa hetkisen aikaa, jotta juusto sulaa. Tekeminen käy aika nopsakasti ja iltapala on valmis. Alla muutama hyvä jauhelihakastikkeen ohje arkipäiviänne ilostuttamaan.

 

IMG_4417.JPG