IMG_4065.JPG

 

Hyvä ystäväni on sitä mieltä, että hänellä on leipomispeukalo keskellä kämmentä ja aina välillä tulee toiveita jonkun helpon gluteenittoman reseptin suhteen. Mielestäni kääretorttu on kohtuullisen helppo ja erityisesti vielä hyväkin leipomus. Tässä kääretortussa on sisuksissa karamellikastiketta, mikä tekee siitä vielä hitusen makeamman herkun. Tekeminenkin on helppoa kunhan muistaa muutaman perusjutun.

 

IMG_4023.JPG

 

Kuohkean ja paksun kääretorttupohjan salaisuus:

1) Huoneenlämpöiset kananmunat

2) Kananmunien ja sokerin vatkaus todella kauan, kaksi minuuttia ei riitä, vaan vaahdon on oltava paksua ja kuohkeaa, vähintään siis viisi minuuttia täydellä teholla

3) Jauhojen hellä, rauhallinen sihtaus muna-sokerivaahtoon, tässä kohtaa vatkaustehoksi riittää puolet

4) Uunin kuumentaminen etukäteen halutun lämpöiseksi, jolloin kääretorttupohja laitetaan kuumaan uuniin

5) Valmis kääretorttupohja kumotaan sokeroidulle leivinpaperille ja päällimmäinen paperi irrotetaan varovasti. Jos se on kovin piukassa, auttaa kylmään veteen kastetun liinan levittäminen leivinpaperin päälle hetkeksi

 

IMG_4040.JPG

 

Täytteenä on 3dl vatkattua kermaa ja 2 dl turkkilaista jogurttia, mainio yhdistelmä. Karamellikastiketta on sekoitettu viivoiksi täytteen päälle ja veitsellä on hiukan sekoitettu kastiketta sekaisin täytteeseen. Käytän yleensä Monin tai Maison Routin -merkkisiä kastikkeita, sillä ne ovat mielestäni parhaita. Täytettä ei kannata laittaa ihan reunoihin saakka, sillä muuten se pursuaa helposti yli. Kun täyte on valmiina, lähdetään kiertämään kääretorttua rullalle ja otetaan vielä toinenkin leivinpaperi avuksi. Kun kääretorttu on rullalla, rullataan vielä leivinpapereiden päät kiinni ja laitetaan torttu hetkeksi jääkaappin. Hiukan kohmettunutta kääretorttua on helppo leikata paloiksi ja vaikka pakastaa. Liika kriittisyys on pahasta, maku on tärkein. Valmiin kääretortun voi koristella kermavaahdolla ja kirsikoilla sekä karamellikastikkeella ja hyvää tulee.

 

IMG_4048.JPG

 

IMG_4082.JPG