IMG_3950.JPG

 

Mansikka-aika on alkanut ja se tarkoittaa sitä, että niitä syödään nyt litrakaupalla kuukauden ajan, pakastinkin haluaa takuulla oman osansa. Muutamia mansikkajuttuja tulee tehtyä joka kesä ja joitakin kuten tätä moneen kertaan kesän aikana. Marenkeja valmistuu juuri parhaillaankin uunin täydeltä, tosin suklaaversio ei tähän Eton messiin mielestäni sovi, mutta tavalliset sitäkin paremmin. Tämä on myös tosi nopea vierasvara, kunhan vaan pitää lähettyvillä mansikoita, marenkia sekä kermaa. Marengit säilyvät todella hyvin tiiviissä rasiassa, joten niitä kannattaakin tehdä kerralla enemmän varastoon.

 

Itse lisään aina kermavaahdon joukkoon turkkilaista jogurttia, joka antaa sellaisen ihanan hiukan happaman säväyksen jälkkäriin. Smetanaakin on tullut joskus laitettua, ei hullumpaa sekään. Mansikkasoseen joukkoon tulee myös usein lirautettua hiukan metsämansikkalikööriä, mikä taas tekee tästä jälkkäristä hiukkasen juhlallisemman. Ehdottomasti meidän perheen kesän suosikkijälkkäri.

 

IMG_3955.JPG

 

Mansikkasurvoksen voi toki vaihtaa mihin marjoihin tahansa. Mansikkainen vadelmaseos on oikein oivallinen samoin tyrni, tosin kannattaa käyttää tyrnimehua. Myös mustikoista saa ihanan version. Eikä vissiin kannata edes mainita makoisan sitruunatahnan sekoittamista kermavaahtojogurttiseokseen ja siihen terästykseksi hiukan limoncelloa, nam.

 

IMG_3960.JPG