IMG_9182.JPG

 

Tämä vuosi on aloitettu vehnättömällä ja hiivattomalla pizzapohjan teolla sekä uuden vuoden yönä paistetulla kinkulla, josta tulee mitä parhain nyhtöpossu. Monena vuonna olen suunnitellut ostavani kinkun alennuksesta ja paistavani sen ylikypsäksi ja tekeväni nyhtöpossulle kunnon kastikkeen, pari vuotta suunniteltu on vissiin hyvin tehty. Siitä lisää vielä jatkossa.

 

Herkut on herkuteltu, älkääkä luulkokaan, että täältä heitellään tulemaan yhtään herkkurespetiä, ei missään tapauksessa. Nyt on arkiruokakuukausi ja saatte roppakaupalla vihjeitä viikon aterioihin. Reseptejä kaivan itsellekin taas kauppalistan ohjenuoraksi. Tänään oli tarjolla astetta parempaa lasagnea, jonka tekeminen kuulostaa paljon monimutkaisemmalta mitä se sitten itseasiassa on. Pari kastiketta valmistuu kuitenkin aikas sutjakasti ja makua antavat herkkusienet, punaviini, worchesterinkastike, porkkana, tomaatit, basilika, maustettu tomaattikastike ja sipulit. Juustokastike on maustettu sinihomejuustolla, joka tekee kastikkeesta täyteläisen pehmeän herkun. Kohtuullinen määrä juustoa ei maistu lasagnessa kovinkaan voimakkaasti ja todellinen homejuuston ystävä voi laittaa sitä enemmänkin. Että voi ruuan laitto olla mukavaa, kun sitä saa toteuttaa kaikessa rauhassa näin pyhäpäivänä. Tämän ruuan valmistamiseen menee suunnilleen puoli tuntia ja reilun puoli tuntia lasagne on uunissa, joten tunti ja vartti, niin ruoka on pöydässä. Isosta annoksesta riittää pienemmässä perheessä syötävää vielä seuraavaankin päivään.

 

IMG_9137.JPG

 

IMG_9140.JPG

 

IMG_9153.JPG

 

IMG_9148.JPG

 

IMG_9167.JPG

 

IMG_9185.JPG