IMG_5727.JPG

 

Kaikennäköisiä sienireseptejä vilisee blogeissa ja lehdissä, muta niin se vaan on, ettei paistettua kantarellia voita mikään. Se ei myöskään tarvitse mitään mahdottomia tykötarpeita maistuakseen hyvältä.  Sienien alle sopii hyvin paahdettu maalaisleipä, joka on voideltu valkosipulivoilla. Isolle porukalle paahdan leivät uunissa, levitän päälle valkosipulimurskaa ja muutaman voilastun, mutta nopeammin sekin tietysti käy, jos paahtaa leivän koneessa, hieroo pintaan valkosipulia ja laittaa päälle aitoa voita. Näitä meillä tehdään syksyn aikana useaan kertaan.

 

Välillä laitan sienien sekaan luumutomaatteja kuten alla olevassa ohjeessa, mutta nyt viimeksi tein niin, että laitoin tomaatit, sipulit ja basilikan omana seoksenaan toisten leipien päälle ja kantarellien joukkoon sekoitin sitä vahvempaa Koskenlaskijaa sekä päälle persilijaa ja näistä tuli toiset leivät. Sienet kannattaa ensin paistaa niin, että suurin neste haihtuu ja sitten Koskenlaskijaa paloina sekaan kunnes se sulaa mukavasti joukkoon. Tämä seos pysyy hyvin leipien päällä. Nautitaan lämpimänä, parempia iltapaloja tai alkupaloja ei ole.

 

IMG_5731.JPG

 

IMG_5743.JPG

 

IMG_5745.JPG