IMG_9555.JPG

 

Välillä elämässä on sellaisia ajanjaksoja, että tapahtuu isoja asioita liian paljon ja liian nopealla tahdilla ja ikäänkuin ajelehtii perässä. Kaipaa vaan sitä ihan tavallista arkea, jolloin voi tehdä asiat omalla tahdilla, omassa rauhassa, ilman mitään ylimääräistä. Periaatteessa en ole mikään lohturuuan kannattaja, mutta näihin tilanteisiin oikeasti sopii suklainen herkku. Eihän se tilanteita miksikään muuta, mutta maistuu ainakin sairaan hyvälle ja haarukalla suklaista herkkua pistellessään voi hetkeksi unohtaa tämän maailman tai ainakin yrittää. Kakku on lisäksi gluteeniton ja kohtuullisen helppo toteuttaa myös laktoosittomana, joten sopii varsin moneen makuun. Resepti on muunneltu viiden aineen mutakakusta, joka on joskus ollut Ilta-Sanomissa.

 

Valmistamiseen menee kymmenisen minuuttia, sillä sulaan voihin sulatetaan suklaat ja loput aineet sekoitetaan lastalla sekaan, ei tarvita siis edes vatkainta. Olen tehnyt tätä useampaan kertaan ja erikokoisiin vuokiin ja parhaan kokoinen vuoka on halkaisijaltaan 25cm. Tein myös 30 cm vuokaan ja siitä tulee sitten vaan hiukan matalampi. Mutakakku kypsennetään aika alhaisessa lämmössä ja olennaista onkin tarkkailla, ettei se ole uunissa liian kauaa. Uunista riippuen aika on vähän vaihteleva. Kakku saa olla hiukan kostea, joten heti kun tikkuun ei jää juuri mitään, kakku ulos uunista. Tämä on kuohkea ja mehevä sekä tietysti aah niin suklainen. 

 

IMG_9548.JPG

 

IMG_9560.JPG

 

IMG_9573.JPG