KATSOMASI RESEPTIT

Voileipäkakut

IMG_3631.JPG

 

Tällä hetkellä kaivetaan reseptiarkistoja ehkä enemmän kuin mihinkään muuhun aikaan vuodesta, sillä tiedossa on vajaan parin viikon päästä erilaisia juhlia ja valmistujaisia joka lähtöön. Monet haluavat tehdä tarjottavat itse ja jotain erilaistakin olisi pöytään kiva saada. Monessa perheessä on silti ne tietyt luottoreseptit, jotka toteutetaan juhlien yhteydessä, sillä varmaksi koetut useaan kertaan harjoitellut versiot eivät kovin helposti mene mönkään. Välillä ja varsinkin jos on tällainen kokeilunhaluinen riskeeraaja kuten täällä päässä ollaan, on kiva kokeilla jotain ihan uutta ja itsekin innostuu ihan eri tavalla. Keräilenkin teille pariin postaukseen taas kakkuehdotuksia, sillä niitä voi olla hiukan vaikea täältä blogiviidakosta hahmottaa. Tässä postauksessa tietysti minun suosikkini eli Lohivoileipäkakku, joka on aina yhtä suosittu ja jonka koristelemisessa voi päästää mielikuvituksensa valloilleen.

 

IMG_6842.JPG

 

IMG_6883.JPG

 

Mehevä voileipäkakku saa täytteensä kinkusta, tuorejuustosta, paprikasta, ruohosipulista, kevätsipuista ja suolakurkusta. Tähän on myös helppo lisäillä omia suosikkeja. Punaisesta paprikasta saa kivan punaisen värikerroksen, eikä makukaan ole lainkaan huono. Yhdistele reippaasti ja rajatta erilaisia koristeita, kaikki syötäväksi käyvä kelpaa. Ei tosin kannata laittaa mitään kovin kosteita koristeita varsinkaan jos kakku valmistetaan jo juhlia edeltävänä päivänä. 

 

IMG_0127.JPG

 

IMG_0147.JPG

 

Pizzapäivä

IMG_0775.JPG

 

Lähestulkoon aina odotan, että voi taas ehdottaa pizzapäivän pitämistä, sillä teemme aina pizzoja yhdessä. Teen pohjia valmiiksi ja täytevaihtoehtoja kasataan pöydälle, siitä sitten jokainen valkkailee omat lempitäytteensä. Yhdessä tekemisen riemu on se mitä itse eniten odotan, eikä niinkään se valmis pizza. Tosin hyvät tuoksut ovat myös herkulliset ja usein teemme niin monta versiota, että riittää vielä seuraavaksikin päiväksi naposteltavaa. 

 

Pizzavariaatioita on varmasti yhtä paljon kuin tekijöitäkin ja nyt viimeksi teimme sipulipizzaa, johon laitoimme reilusti balsamicosipulia, hiukan purjoa ja reilusti sinihomejuustoa. Pohjalle tuli ensin alla oleva pizzakastike. Nopean pizzakastikkeen saa myös sekoittamalla purkilliseen smetanaa muutaman lusikallisen sweet chili -kastiketta. Reilusti kastiketta pohjalle,  balsamicosipulit ja purjot päälle, lempimausteet ja sitten sinihomejuustomurut ja vielä hiukan mozzarellaraastetta. Koska pohja on ohut (katso alta pizzataikinan ohje) riittää nopea käynti kuumassa uunissa. 

 

IMG_0788.JPG

IMG_0798.JPG

 

Kesäinen Turku

IMG_2721.JPG

 

Turku tuli tarkasteltua tai lähinnä ruokatarjontaa, kahvilassa, kahvilasta, kahvilaan kulki tiemme muutaman päivän ajan ja niitähän riitti. Varsinkin Aurajoen ranta on täynnä vanhoja varmoja ja uudempia varsin kiinnostavia paikkoja, näistä lisää myöhemmässä vaiheessa. Kivasti oli kesäinen keli ja kirsikkapuut kukassa, aurinko helli lauantaina ja sunnuntaina ihan täydellä terällä ja ihmiset istuivat terasseilla niin, ettei meinannut paikkaa löytää. Kotimaanmatkailu piristää kummasti, eikä sitä tarvitse niin pitkällekään lähteä, pieni hemmottelu silloin tällöin tekee hyvää ja uudet maisemat virkistävät. Hei, kesä on ihan ovella, mieletöntä.

 

IMG_2594 (2).JPG

IMG_2595 (2).JPG

IMG_2604.JPG

IMG_2620.JPG

IMG_2791.JPG

IMG_2635.JPG

IMG_2738.JPG

IMG_2534.JPG

IMG_2540.JPG

 

Ruusuja tai mitä lie

IMG_8672.JPG

 

Vietän viikonloppua Turussa ja meillä oli varsin mainio kuski Onnibussissa tänne tullessa, sarkastista juttua piisasi ja lopuksi hän muistutteli miesväkeä siitä mikä päivä on sunnuntaina ja kannattaa poiketa ostamaan ruusuja tai mitä lie kotiin, kun kaupat vielä ovat auki. Siinä hän oli kyllä ihan oikeassa, että kukkasilla selviää monesta kiperästä tilanteesta ja tekee hyvä mielen varsinkin näinä erikoissunnuntaipäivinä. Jos vielä sattuu iskemään sellainen olisi tarvinnut tehdä jotain itse - olotila, niin ainahan se kimppukin on mahdollista väsätä itse, hakee tarvikkeita lähimmästä kukkakaupasta ja osan luonnosta jos mahdollista ja kasailee persoonallisen mielenilahduttajakimpun. Tuosta kun kurkkailee ikkunasta Turun kauppatorille päin, notkuvat pöydät varsin ihastuttavissa kesäväreissä. Räpsööläiset poikkeavat luonnollisesti Seijalla tykötarpeet hakemassa. Kukkajuttujen tekeminen on kivaa, eikä asetelmien tarvitse olla täydellisiä, oma kädenjälki saa ja pitääkin näkyä. Sitäpaitsi maljakkoon asettelu sujuu nopeasti ja saa juuri sellaisen asetelman, kun itse haluaa. Siis miesväki hakekaa nyt niitä ruusuja tai mitä lie ja ilahduttakaa niitä äitejä.

 

IMG_8739.JPG

 

IMG_8609.JPG

 

IMG_8788.JPG

 

Näytä lisää