KATSOMASI RESEPTIT

Kevään keltaiset tarjottavat

IMG_5350.JPG

 

Keväisen keltainen toscakuorrutteinen päärynäpiirakka on todellinen herkku. Siiderissä uitetut päärynät voi vielä värjätä kirkkaan keltaisiksi pienellä määrällä sahramia, jolloin väri on täydellinen vaikkapa pääsiäisen jälkiruokapöytään. Kuvittelepa mielessäsi mukavan pehmeä voinen pohja, pehmoiset siideripäärynät ja sopivan rapsakaksi paistunut toscakuorrute, tähän ei kyllä tarvita mitään muuta. Erään piirakan tekijän kommentti kuuluu näin: "Aivan järisyttävän hyvän makuinen ja helppo resepti! Tätä tulee varmasti tehtyä useamminkin." 

 

IMG_5367.JPG

 

IMG_7874.JPG

 

Tämä oli viime kevään yksi katsotuimmista resepteistä porkkanajuustokakku. Porkkanakakkumainen pohja ja juustokakun ihanan täyteläinen ja pehmeä päällys taitaa olla lähes napakymppi. Takaan ettei jää tämäkään kaapin hyllylle vanhenemaan. Jos tykkää hiukan kosteammasta pohjasta, voi pohjaa kostutella appelsiinimehulla tai appelsiinimehun ja limoncellon yhdistelmällä. Yhdistelmään kannattaa laittaa myös tilkka sokeria.

 

IMG_7940.JPG

 

IMG_7394.JPG

 

Kevään kahvipöydän ilopilleri on raikkaanmakuinen appelsiinijuustokakku, joka saa makeutensa valkosuklaasta. Koristeiksi voi laittaa kandeerattuja appelsiininsiivuja, keltaisia marmeladinpuolikkaita, ananaskirsikoita tai vaikka sahramilla värjättyä mascarponea. Kauniinvärisestä sahramikuorrutteesta yritän pian saada oman postauksen aikaiseksi.

 

IMG_7412.JPG

 

Porkkanakakku on klassikkotuote, josta jokaisella on varmasti se oma mieluinen ohje. Jos haluat kokeilla jotain erilaista tai sitä omaa reseptiä ei ole vielä muotoutunut kokeilepa tätä. Porkkanakakku on helppo myös muokata muffineiksi ja laittaakin taikina vuokiin. 

 

IMG_8075.JPG

 

Helpot uunikyljykset

IMG_0322.JPG

 

Hyvä ruoka parempi mieli on niitä lausahduksia, jotka pitävät prikulleen paikkansa. Viime viikonloppuna oli Ukon kanssa tällainen sininen hetki ja söimme tuhdisti valkosipulisia kermaperunoita sekä kyljyksiä reseptillä, johon olen tällä hetkellä totaalisen repsahtanut. Syksyllä katsoin ohjetta, jossa lihaa oli maustettu ruskealla sokerilla ja olin hiukan skeptinen sen suhteen. Kehittelin kuitenkin oman ajatuksen tästä ja testasin sitä kyljyksiin ja se olikin sitten menoa.

 

Nämä uunikyljykset ovat monestakin syystä yksi suosikkini tällä hetkellä. Ensinnäkin valmistukseen menee aikaa ehkä kymmenisen minuuttia, mikä sopii paremmin kuin hyvin vaikka työpäivän jälkeen, kun ei aina jaksa hellan edessä heilua. Lisäksi kun pihvejä ei kärytetä pannulla etukäteen, jää sekin vaihe pois ja työtä vähemmän. Toisekseen tämän voi tehdä kyljyksistä tai porsaan ulkofilepihveistä, mitä milloinkin on saatavilla, kuvissa ulkofilettä. Kolmanneksi tykkään erityisesti ruskean sokerin ja valkosipulin sekä voin hienostuneesta makuyhdistelmästä joka on kuorrutettu vielä makua antavalla juustoseoksella. Tämä on niin ruoka minun makuuni. Ja hei, kannattaa tarkkailla kypsymisastetta etteivät pihvit pääse kuivumaan, sillä paksummat kyljykset tarvitsevat luonnollisesti pidemmän kypsymisajan mitä ohuemmat ulkofilepihvit. Jonain kertana lisäsin vielä hiukan kermaakin paistoastiaan, mutta se ei ole välttämätöntä ja kerma ei ainakaan saisi mennä maustettujen pihvien päälle. 

 

IMG_0300.JPG

 

IMG_0309.JPG

 

Varsovan vanhakaupunki

034.JPG

 

Stare Miasto eli vanhakaupunki on peräisin keskiajalta, jolloin pääkaupunki siirrettiin Krakovasta Varsovaan. Toisen maailmansodan aikana vanhakaupunki tuhoutui lähes täysin ja se rakennettiin uudelleen. Alue on melko pieni, joten sen jaksaa tutkia kauttaaltaan. Varsinkin keskusaukioon Starego Miastaan kannattaa tutustua kunnolla ja sen reunamilla sijaitsevat myös parhaat ravintolat. Aukiolta voi napata hevoskyydin tai istuskella terassilla paikallisesta ruuasta nautiskellen. Aukion tunnelmaa nostattavat erilaiset katutaiteilijat ja musisoijat. Lähialueelta löytää erilaisia museoita ja varsin kauniita kirkkoja kuten Pyhän Johanneksen katedraali. Vanhankaupungin muureilla myydään mielenkiintoisia käsin tehtyjä kohtuuhintaisia matkamuistoja, joita löytyy myös muutamista pikkukujien putiikeistakin.

 

Edullisen hintatason ja suuren tarjonnan ansiosta Varsova on vilkas ostoskaupunki. Keskustasta löytyy varsin paljon maailmanlaajuisten ketjujen myymälöitä. Toisaalta sivukujat ovat täynnä pieniä varsin persoonallisia pikkumyymälöitä, joista saattaa tehdä todellisia löytöjä. Hintataso on yleisesti Suomeen verrattuna edullisempi, mutta kalliiden merkkituotteiden hinnoissa se ei juurikaan näy. Tosin kun tarjontaa on paljon, voi löytää mukavia alennuksia. 

 

037.JPG

074.JPG

079.JPG

056 (2).JPG

076.JPG

065.JPG

 

Lazienki-puisto Varsova

187.JPG

 

Tässä vielä muutama otos puistosta, joka on siis Varsovan suurin sekä vierailluin puistoalue. Kierrä ainakin sen verran että löytyy Chopinin muistomerkki, kaksi palatsia, joihin siis pääsee sisälle, paviljonki, amfiteatteri ja kasvitieteellinen puutarha. Me kiertelimme hiukan sateisena päivänä, mutta se ei menoa haitannut. Väkeä oli liikkeellä selvästi vähemmän ja ilma oli keväisen raikas. Kevään vihreät värit loistivat ihan joka puolella ja suuri määrä puita oli parhaassa kukassa. Täällä olisi kauniimpana päivänä kiva istuskella picnicillä.

 

182.JPG

 

135.JPG

 

289.JPG

 

281.JPG

 

301 (2).JPG

 

288.JPG

 

226.JPG

 

145.JPG

 

162.JPG

 

Näytä lisää