P8060224.jpg

 

Maailmassa on kahdenlaisia syöjiä: sellaisia, jotka tykkäävät voimakkaista mauista, ja sellaisia, joille kaurapuurokin maistuu veteen mikrossa ilman suolaa tehtynä. Tunnen tällaisia molempien pöytäkuntien ihmisiä, ja kun erilaisia syöjiä joutuu miellyttämään samassa pikkukeittiössä, on se hieman haasteellista. Itse olen kyllä enemmän vahvojen makujen ystävä, ja siksi rakastan chiliä, pippuria, sitrushedelmiä, tuoretta inkivääriä, tuimia yrttejä ja ylipäätänsä kaikkea raakaa, kasviksista kalaan ja lihaan. Tämän postauksen curry on tuon ensimmäisen porukan ruoka: mausteinen ja täynnä erilaisia makuja ja vivahteita.

 

Tässä currymaisessa wokissa kasvikset suikaloidaan ja kuullotetaan kevyesti, jonka jälkeen lisätään soija- ja kalakastike, joiden annetaan tiivistyä ja maustaa kasvikset. Joukkoon heitetään kookosmaitoa ja limeä, joiden myös annetaan porista kasaan. Katkaravut ja korianteri kannattaa lisätä vasta viime hetkellä ja kuumentaa nopeasti: katkaravut siksi, että ne sitkistyvät muuten, ja korianteri siksi, ettei tuore yrtti menetä makuaan.

 

P8060240.jpg

 

Saatoin jo kirjoittaa aiemmin, että olen suuri inkiväärin ystävä. Haluaisin t-paidan, jossa lukee "I ♥ GINGER". Paitsi siinä voisi ehkä tulla pienet 90-luvun Spice Girls -vibat, mutta eikös retroilu ole aika coolia, jos se on vaan tarpeeksi epäcoolia?