kevätkääryleet2.jpg

 

Voiko kevätkääryleitä syödä syksyllä? Kuuluuko niiden kanssa edes nauttia soijakastiketta? Saako niitä syödä sormin (gulp!), jos on kadottanut syömäpuikkonsa?

 

En tiedä. Enkä välitä.

 

Jos vietnamilaiset kevätkääryleet (erotuksena kinkkibuffien rasvassa kylpevistä frittiversioista, jotka kuuluvat ihan eri universumiin) eivät ole ennen kävelleet vastaan, niin ne ovat siis riisipaperinyyttejä, joissa on sisällä riisinuudeleiden lisäksi yleensä vaihteleva valikoima (rapeita) kasviksia sekä jokin proteiininlähde, useimmiten jättikatkarapuja.

 

Nämä ovat vähän tällaiset vastarannankiisken vietnamilaiset kevätkääryleet: tosi stressittömät ja iisit ja vähän arkisetkin. Katseenvangitsejana on perinteisten jättikatkaravunpyrstöjen sijaan käytetty herkkusieniä, jotka eivät ehkä ulkonäöllisesti aja ihan samaa ideaa mutta ovat kuitenkin hauskan näköisiä. Proteiinilatauksen hoitavat kikherneet – monia innostaneen lihattoman lokakuun kunniaksi nämä kääryleet ovat vegaaniset. Rapsakkuutta kääryleisiin tuo ohueksi lastutut porkkanasuikaleet sekä raikas friseesalaatti ja täyttävyyttä riisinuudelit.

 

Riisipapereita ja riisinuudeleita löytää markettien itämaisten tuotteiden osastolta sekä itämaisista ruokakaupoista.

 

Itsessään kääryleet ovat hyvin miedon makuisia, joten suosittelen soijakastikkeen dippaamisen lisäksi jotain chilistä tai muuten tulista itse tehtyä tai ostettua kastiketta. Tuo kuvassa oleva Lingham's inkivääri-chilikastike on huippua! (Inkiväärirakkaudelle ei näy loppua!) Ostin sitä itse Punnitse ja Säästästä, muita mahdollisia ostopaikkoja en osaa valitettavasti sanoa. 

 

Olen kuullut, että porukka syö maapähkinävoikastiketta vietnamilaisten kevätkääryleiden kanssa. Kyllä, I'm tempted.