proteiinipatukat3.jpg

 

Ja kyllä, kun sanon "sokerittomat", tarkoitan ettei näissä ole käytetty kuivahedelmiä, hunajaa taikka muunkaan tyyppistä sokeria makeutukseen. Halusin kokeilla, voiko ilman makeutta tehdä minkäänlaista syömäkelpoista välipalapatukkaa, sillä ne sokeriset versiot saavat itselläni aikaan verensokerin vuoristoradan (ne nopeat nousut ja vielä nopeammat laskut), jolloin taas puolen tunnin päästä on mukamas nälkä. Tämä vegaanisen proteiinin ja siementen hyvien rasvojen yhdistelmä taas takaa energiaa ainakin pariksi tunniksi eteenpäin.      

 

Näissä patukoissa on oikeastaan vain makeuttamatonta ja maustamatonta hamppuproteiinijauhetta sekä manteleita, siemeniä, vähän kookosöljyä ja mausteita. Maku on todella maanläheinen eikä laisinkaan makea, mutta omasta mielestäni oikein hyvä. Tosin tiedostan ja haluan sen myös tiettäväksi tehdä, että tämä resepti ei todella ole kaikkien juttu. Manteleiden, siementen ja kookosöljyn luonnollinen makeus maistuu näissä kivalla tavalla hennosti, kun niiden makua ei ole kilo taateleita tukkimassa. Hamppuproteiinissa on myös aika ominainen ja erikoinen maku, mutta itse pidän sen rouheasta mausta. En osaa sanoa, voiko sen korvata esimerkiksi heralla tässä reseptissä, mutta halutessasi kokeile ihmeessä!

 

proteiinipatukat5.jpg

 

Drisslasin patukat raakasuklaalla, joka on makeutettu oikeastaan vain parilla tipalla steviaa, joten sekään ei ole laisinkaan makea. Sen sijaan päällyste on mielestäni ehdoton tähän reseptiin. Halutessaan vähärasvaiset patukat vaihtaisin osan siemenistä/manteleista kaurahiutaleisiin. Kookosöljyn korvaaminen hunajalla saattaisi myös toimia, jolloin patukkoihin saisi vähän makeutta.

 

Näiden huono puoli tosin on, että nämä eivät kestä kuljetusta, sillä kookosöljy sulattaa nämä tahmaiseksi mössöksi huoneenlämmössä. Tosin kesällä sitä onkin monella ehkä eri tavalla aikaa nauttiakin välipalaa kotona eikä lennossa menossa koulusta harrastuksiin tai töihin. Mutta proteiinipatukkakokeilut jatkunevat, tosin ilman sitä kookosöljyä...

 

Onko sinulla vinkkejä proteiinipatukkaresepteihin?