proteinfluff5.jpg

marjavaahto.jpg

proteinfluff2.jpg

 

Marjainen tai suklainen vaahto on mitä mukavin iltapalan ja jälkiruoan yhdistelmä. Etenkin jos sen koristelee vaikkapa raakapatukan palasilla, myslillä tai chiasiemenillä ja maapähkinävoilla, on koossa aikamoinen herkku, joka sekä tyynnyttää iltaista makeanhimoa että täyttää kurisevan vatsan.

 

Näissä kuvissa näkyy talven varrella herkutellut suklaa-, mustikka- ja vadelmavaahdot. Olen kirjoittanut protein fluffista aikaisemminkin, joten jos käsite on aivan uusi, kurkkaa ihmeessä tästä ja tästä postauksesta mistä on kysymys!

 

Parasta on se, että monitoimikone hoitaa kaiken työn aivan käden käänteessä, sinun ei tarvitse kuin laittaa ainekset koneeseen ja odotella muutamisen minuuttia. Jos sinulla ei ole monitoimikonetta, käytä valmistukseen tässä postauksessa selostettavaa sauvasekoitin + käsivatkain -metodia.

 

Resepteistä tulee yksi todella suurivolyyminen annos, joten sen voi halutessaan jakaa jonkun toisen kanssa; etenkin jos vatsasi on herkkä ei ehkä kannata ärsyttää sitä liian isolla annoksella. Moni heraproteiinijauhe on makeutettu keinotekoisesti, joten halutessasi välttää makeutusaineita voit käyttää maustamatonta ja makeuttamatonta heraa tai pelkällä stevialla makeutettua.

 

Kuten ylimmän kuvan lässhtäneestä vaahdosta voi huomata, tämä herkku ei kestä koristelun suunnittelua, hidasta toteuttamista, kuvien "stailausta" (aka sotkua leikkuulaudalla) ja valottomaan aikaan ikuisuuden kestävää valokuvaussessiota, vaan haluaa tulla nautittavaksi hetijuurinyt.

 

Ensimmäisessä kuvassa näkyvä Paleo Crunchin vadelmaraakapatukka on saatu ilmaiseksi blogin kautta. Se oli tosi marjainen ja siksi hyvin maukas. Testasin myös saman sarjan mulperiraakapatukkaa, ja se oli toffeudessaan ja makeudessaan aika lailla jälkiruokasarjaa, silti ihan herkullinen tosin! Vadelma oli kuitenkin omaan makuuni sopivampi.