turku2.jpg

 

Aika rentouttavan viikonlopun saa aikaiseksi, kun suuntaa Turun-reissulle hyvän ystävän luokse, saapuu tuohon ikuisen sunnuntain maahan jossa tuntee auringon lämmön naamallaan ensimmäistä kertaa sitten syyskuun, näkee liian paljon tyylikkäitä turkulaisia ja kuulee liian paljon maailman toisiksi sympaattisinta murretta.

 

Silloin ohjelmaan kuuluu vallan itseoikeutetusti Frozen-Disney-piirretyn katsominen kaksi kertaa putkeen lauantai-iltana (ja sen ihmettely, että mikä himputti sen poron nimi nyt on... vasta googlaamalla se selvisi: Sven! Jenkit ja pohjoismaisten nimien lausunta, huoh), hyvää kakkua parhaan kahvin kanssa (Turun kahvipaahtimo), liian nälkäisenä kuvun täyttämistä hyvällä pizzalla miljöössä, jossa suomalaiset tarjoilijatytöt puhuvat italiaa italialaisille kokeille (Sergio's), vähän reippailua Turun "kukkuloilla" ja tietysti paljon joenvarsikävelyjä. 

 

turku.jpg

 

Gaggui Kaffela (Puutarhakatu 32, Turku)

Gaggui Kaffela on Turun rautatieasemaa lähellä sijaitseva sympaattinen kahvila, jossa on taivaallisen hyviä kakkuja ja Turun kahvipaahtimon herkullista kahvia. Kahvilassa käytetään paljon turkulaista käsityötä, muunmuassa kakut ja kaffet tarjoillaan ihanista Terraviivan astioista (ks. alempi kuva). Miljöö on lämmin, sisustus tosi persoonallinen ja kahvilan asiakaskunta nuorehkoa ja kaupunkilaista (ainakin perjantai-iltapäivänä). Asiakaspalvelu oli ehkä hienoinen pettymys, mutta aina ei voi olla hyvä päivä? Joka tapauksessa kahvila kuittaa hyvin seinälleenkin ripustetun lauseen: "Varför Paris, vi har ju Åbo."

 

turku4.jpg

 

Ystäväni söi ensimmäisessä ja ylläolevassa kuvassa olevan Nro 1:sen, joka oli vadelmaista voikreemiä ja suklaakakkua. Herkullinen kakku, jossa vadelma maistui vain hienosti, ja kreemin makumaailma oli balanssissa: suolaisuus, makeus ja voinen maku jäivät päällimmäisenä kakusta mieleen. Suklaakakkupohja oli kreemin kanssa täydellinen liitto!

 

turku3.jpg

 

Itse söin tämän Heaven on Örthin, joka oli mehevää (browniemaista?) suklaakakkua ohuella kinuskisydämellä ja suklaaganachella. Kuten kuvasta näkee, suklaakakku oli erittäin mehevä ja tumma, mutta kinuski toi kivan makean lisän kakkuun. Ganache päällä oli ehkä omaan makuuni vähän liian paksu ja kova leikata. Hyvä valinta kuitenkin, etenkin ison kahvikupillisen kera erittäinkin maukas herkku!

 

turku6.jpg

 

Arkeen paluu on ihanaa. Lenkkikello on jo soimassa kello kuusi nollayksi. Kyllä tällaisen viikonlopun jälkeen taas jaksaa painaa!

 

P.S. Tää on aika hauska. Hei älkää sitten loukkaantuko, Turun murre on ihana!

 

Oletteko te käynyt Gaggui Kaffelassa? Mitä muuta hyvää Turussa kannattaa ensi kerralla syödä?