suklaalevy2.jpg

 

Cachetin belgialaisia tummasuklaalevyjä olin katsellut kaupassa jo muutaman kertaa ennen kuin viimein koppasin yhden mukaani testattavaksi. Tämä 80-prosenttinen Uganda-niminen suklaa kuuluu sarjaan, josta olen nähnyt myytävän Suomessa ainakin 64-prosenttista Perua ja 71-prosenttista Costa Ricaa. Mitä tummempi sen parempi, ajattelin tällä kertaa ja siispä testasin Ugandaa.

 

Tuoksu on tummalle suklaalle tyypillinen: marjainen, kaakaoinen ja ehkä ripauksen kahvipapuinen, varmaan juuri tuon marjaisuuden takia. Levy on melko ohut, mikä on itselleni tärkeää – suklaan pitää napsahtaa paloja murtaessa, joten paksut levyt pilaavat tämän osan suklaaelämystä. Tämä levy napsahti ihan kivasti! Tosin levy voisi olla vähän ohuempikin, jos tarkkoja ollaan. Palat on sopivan isoja, joten niistä mahtuu haukkaamaan (ks. alempi kuva). Maku on hyvin marjainen – karpaloinen ja jopa hivenen tumman kirsikkainen tarkemmin kuvattuna – ja täyteläinen. Koostumus ei jollain tapaa sykähdytä, suuhun jää edulliselle suklaalle tyypillisesti rasvainen kalvo.

 

suklaalevy.jpg

 

Suosittelisin Uganda-suklaata leivontaan sekä arkiherkuksi päiväkahville tai illallisen painikkeeksi. Levyllä taisi olla hintaa 2,29 euroa ihan tavallisessa ruokakaupassa, joten hinta-laatusuhde on mielestäni hyvinkin kelpo. Samaan hintaluokkaan mahtuva Maraboun 86-prosenttinen tummasuklaa on kuitenkin ollut pitkään leivonta- ja arkisuklaasuosikkini, eikä tämä kyllä hyvästä yrityksestä huolimatta mene sen ohi.  

 

Mikä on sinun suklaasuosikkisi? Osaatko suositella jotain erityisen hyvää ja erityisen tummaa suklaata? Lindtin 99-prosenttista olen katsonut myös sillä silmällä jo jonkun aikaa...

 

Suklaista perjantaita ja herkullista viikonloppua!