aa5.jpg

 

Oletko käynyt jo torilla tänä kesänä? Jos et, niin nyt on mitä otollisin aika vaihtaa markettien persoonattomat hevi-osastot pieneen raikkaaseen happihyppelyyn torille, jonka väriloisto on näin kesäisin aivan riemuisa. Torilla ostostensa tekemisessä auringonpaisteessa on aivan eri tunnelma kuin ruokakaupan kelmeiden loisteputkien alla pakastevihannesten koriin mättämisessä. Vaikka budjetti olisi tiukkakin, torilta voi tehdä hyviä löytöjä. Erityisesti aamupäivällä torikauppiaat tahtovat päästä eroon eilisen hieman nahistuneista mutta silti erittäinkin syöntikelpoisista kasviksista, samoin kuin iltapäivällä ennen toripäivän päättymistä kasviksia voi saada tosi hyvään hintaan, kun päivän lopusta tarjonnasta halutaan eroon.

 

aa6.JPG

 

Kuvassa komeilevat vihreät herkut kustansivat minulle Hakaniemen torilla tasan kaksi euron pyörylää. Itse asiassa vihreän määrä oli todellisuudessa paljon isompi kuin kuvasta hahmottaisi, mutta sain siis erinomaisia vihreitä papuja, jättimäisen kimpun persiljaa, muutaman varren purjoa ja ison nipun salaattia. Kasvikset olivat hiukan nuukahtuneita, mutta 95-prosenttisesti syöntikelpoisia. Pavuista paistoin pannussa oliiniöljyssä rapsakoita ja nautin niitä avokadoisen persiljahummuksen kera, johon eksyi myös pieni purjo. Salaatin herkuttelin paahdettujen kikherneiden kera ja lopun persiljan popsin ruisleivän päällä ja kalan kera.

 

Olen myös kuullut villiä huhua, että Hakaniemen torilla voi sattumalta joskus löytää kukkasia aivan pilkkahintaan (tulppaanikimppuja eurolla!), mutta tätä legendaa en ole vielä toistaiseksi itse tullut todistaneeksi. Vähän käyn kyllä aina niitä kukkapöytiäkin väijymässä siinä ohessa...