tiikerikakku6.jpg

 

Kuivakakut on siitä erikoinen kategoria leivonnaisten joukossa, että ne ovat paria poikkeusta lukuunottamatta melko mitäänsanomattomia. Minulla ei ole mitään yksinkertaisuutta vastaan - esimerkiksi hyvä pulla on tosi hyvää - mutta kuivakakut ovat usein aika... kuivia! Ja tämä pätee sekä koostumukseen että mielenkiintoisuuteen. Etenkin jos niissä on neljänneskilo voita, pari desiä sokeria ja samanlainen toti vehnäjauhoja, eivät ne yleensä tunnu ihan sen arvoisilta. Kaipaan vähän enemmän jännitystä leivonnaisiltani!

 

Tässä kakussa on käytetty kaurahiutaleista monitoimikoneessa blendattua jauhoa ja vähän kookoshiutaleita. Intiaani- tai kookossokeri antaa paljon enemmän makua kuin valkoinen vastineensa. Rypsiöljy, maapähkinävoi ja ne kookoshiutaleet pitävät huolta siitä, että kakku maistuu herkulliselle (=rasvaiselle). Paistoin kakun leipävuoassa, koska minulla ei ole kuivakakkuvuokaa, ja tuollainen pitkulainen kuivakakku oli kyllä oikein kätevä.

 

Kakusta tuli tosi murea, eikä niin kuivakakkumaisen kuiva kuin monet tiikerikakut ovat. Mureuden hintana on tosin muruisuus, mutta ainakin itse syön mieluummin mureaa kakkua ja pyyhin kakunmureita suupielistäni kuin kuivaa känttyä siveästi ja siivosti. Maapähkinävoi maustaa vaalean osan kivasti niin, että ei ole kauhea kiire siihen suklaiseen osuuteen, niin kuin yleensä.

 

Siitä on itse asiassa jo vähän aikaa, kun tein tätä kakkua - nämä kuvat ovat vaan niin uskomattoman hirveitä, tärähtäneitä ja epätarkkoja, että tämä resepti on jäänyt julkaisematta. Tämä kakku kuitenkin ansaitsee päästä maailmalle, vaikka sitten maailman rumimpien kuvien - ja maailman rumimpien kakun raitojen - kera.