taatelikakku3.jpg

 

Mantelinen taatelikakku, joka on kaikkea muuta kuin kuiva kuivakakku. (En paasaa enempää kuivakakkujen kuivuudesta tai kuivuudettomuudesta, koska Eeva sen jo sanoi.) Mehevyyden salaisuus? Ei jauhoja, ei sitten ripaustakaan! Ei myöskään nokarettakaan voita tai hyppysellistäkään sokeria, jotka itse asiassa kaikessa herkullisuudessaan ovat syypäitä sellaiseen rapeakuoriseen, sisukseltaan kuivaan kuivakakkuun.

 

Monessa taatelikakussa on jauhojen lisäksi kosolti sokeria, vaikka taatelit itsessään ovat niin imeliä, että jos niiden antaa loistaa pääosassa, ei lisämakeutta todellakaan tarvita. Ihan vaan joulun kunniaksi tosin pieni kourallinen tummasuklaahippuja tai karkeiksi lohkareiksi paloiteltua 86-prosenttista tummaa suklaata tuo vielä vähän joulun taikaa tähän herkkuun. 

 

taatelikakku.jpg

 

Juuri tällä hetkellä katselen ikkunasta tummansinistä aamua, joka ei ehkä ollenkaan valkene päiväksi. Ken tietää? Pimeydessä on kyllä jotain vallattoman kaunista. Koeajan eri versioita lempijoululaulustani Gloria in Excelsis Deosta, josta tämän vuoden lempiversioksi pääsee ehkä tulkinta Andrea Bocellilta ja David Fosterilta.

 

Nyt kun kuuntelen ensimmäistä kertaa tänä vuonna joululauluja, katselen pientä piparkakuilla koristeltua joulukuustani (kiitos SugarHelsinki tästä lemmikistä!), vaaleanpunaista joulutähteäni (kiitos ihana Anni) ja valaisevaa tuikkumerta ikkunalaudallani...

 

Tuntuu, että joulu on tässä nyt. 

 

Tunnelmallista Lucian päivää ja rentouttavaa viikonloppua!