Kävin taannoin lounastamassa Sushibar+Winessa Fredalla. Paikan lounaskonsepti oli sushiravintolaksi oikein loistava: lounaslistalta sai valita yhdestä kolmeen komponenttia, ja jokaisesta komponentista lounaan hinta nousi viidellä eurolla, eli kolmen komponentin lounaan saa 15 eurolla. Lounaaseensa voi valita lohisashimia, erilaisia (perus)susheja, pieniä salaattiannoksia sekä megamisoksi nimitettyä misokeittoa.

 

Itselleni riitti kohtalaiseen nälkään kaksi annosta, joten valitsin ihanan mehevää lohta sisältävän Shake Saladin sekä California makit jättikatkaravunpyrstöillä. Erityisesti tuo pienehkö salaattiannos, jossa oli kuitenkin reilusti lohta, oli tavattoman herkullinen! Annoksen goma-kastike vei kielen mennessään. California-makit olivat aika peruskauraa: hyviä mutteivat mitenkään erityisen ihmeellisiä.

 

Ensi kerralla haluan maistaa megamisokeittoa ja paikan nigirit, ja myös paikan illallinen on varmasti tsekkaamisen arvoinen. Illallismenussa näkyykin vähän erikoisempia juttuja, kuten nigirejä isopiikkimakrillista ja kampasimpukasta sekä lemppareitani, kevyesti grillattuja sashimeja.

 

sushibarlounas.jpg

 

Sushibar+Wine

Fredrikinkatu 42