myslipatukat.jpg

Vaikka kevät ovat Runebergin päivineen, laskiaisineen, pääsiäisineen, vappuineen, helatorstaineen, ylioppilasjuhlineen ja valmistujaisineen yhtä yhtämittaista juhlaa, saa siinä välissä aina vähän painaa hommiakin. Keväällä kun tunnetusti tentitään vimmatusti rästiinjääneitä tenttejä, luetaan ylioppilaskirjoituksiin ja heti perään pääsykokeisiin, päntätään koeviikkoihin, työllistytään osa-aikaisesti jo hakemalla kesätöitä, niska limassa riivitään opinnäytetöitä, kandeja ja gradujakin valmiiksi ja yritetään saada kaikki työprojektit hyvän reilaan ennen kesälomia.

 

Huh huh. Toivottavasti tämä litania ei saanut verenpainettasi pahasti kohoamaan. (Omani se ainakin sai.) Jos syksy on rankkaa aikaa, niin kevät kyllä vie silti voiton vaatimuksillaan.

 

Pitkät valoisat päivät ovat tykönämme (miten ihanaa on lähteä puoli yhdeksältä illalla kävelylle ja vasta loppulenkistä todeta illan hieman hämärtyneen?!), mutta silti vuorokaudesta ei välttämättä monelle riitä tarpeeksi tunteja. I feel you! Siksipä hyvät eväät = parempi mieli = suurempi todennäköisyys selviä tästäkin keväästä hengissä.

 

myslipatukat2.jpg

 

Näitä välipalapatukoita varten tarvitset vain kaurahiutaleita, banaaneja, taateleita ja hasselpähkinöitä sekä vähän mausteita. Itse asiassa kolme viimeistäkin ovat aivan oman makusi mukaan vaihdettavissa, joten periaatteessa kaurahiutaleet ja banaanit ovat ainoa "pakollinen" osa tätä reseptiä. Itse pidän kuitenkin taateleista antamassa vähän lisää makeutta ja hiukan karvaan makuisista hasselpähkinöistä, jotka uunissa paahtuvat herkullisiksi, ja jotka myös antavat kivan hyvien rasvojen lisän patukoille.

 

Koska patukat käyvät uunin kautta, ne säilyvät hyvin huoneenlämmössä. Kuljetukseen suosittelen pientä rasiaa, koska muuten muhjuuntumisriski laukussa on suuri: patukat ovat aika pehmeitä. Iltapäiväkahvilla näiden kanssa sopisi vaikka maapähkinävoilisä...

 

Kiitos muuten kaikille, jotka ovat ilahduttaneet minua tägäämällä Instagrammissa @pipanen sekä käyttämällä blogin tägiä #terveenhyvää kun ovat kokeilleet jotain blogini reseptiä! Eilen tägi pääsi kolmenumeroisiin lukuihin, jippii!

 

Ihanaa, aurinkoista viikonloppua!