Vastavärejä ei suositella vihersmoothiesiin sun muihin, mutta välillä on hyvä uida vastavirtaan. Se vahvistaa sielua ja mieltä - niin kuin tämä nimenomainen smoothiekin.

 

Supermörkösmoothieksi tätä voisi tituulerata, sillä tässä on paljon vihreitä kasviksia... mutta myös porkkanaa ja suklaanmakuista proteiinijauhetta, jotka hieman sävyttävät kirkkaanvihreän värin murretuksi armeijanvihreäksi. Taustalla maistuvan hillityn makeuden luovat nimenomaan nämä vastavärjääjät, kun taas laumasta vihreitä rehuja jää raikas ja miellyttävän pehmeä maku. Avokado pyöristää rasvaisuudellaan kasvisten salaattimaisuutta; rasvalisän merkityksestä vihersmoothien maussa puhunkin jo vihreähkössä smoothiessa.

 

Proteiinijauheettomanakin versiona tätä voi pupeltaa, jos hyvin raikas ja vihreä maku ei häiritse. Voisinpa kuvitella, että protskun voisi korvata yhdellä ruokalusikallisella (raaka)kaakaojauhetta ja puolikkaalla hyvin kypsällä banaanilla, jotta kiva balanssi makeuden ja kaakaon happamuuden väillä säilyisi. Proteiini kuitenkin tekee tästä kivasta täyttävän ja kohtalaisen tasapainoisen pienen aamiaisen tai välipalan, jos tuhdimpi ateria ei heti hellepäivän aamusta maistu. Itse käytin stevialla makeutettua geenimanipuloimatonta Life Extension New Zealand -heraproteiinijauhetta, jota ostin NaturaZonesta (maailman ihanin kauppa!). Kallista, mutta korkealaatuisuudessaan hintansa väärtiä.

 

Jos kammoksut vihersmoothieta sillä verukkeella, että ne maistuvat liian terveelliseltä, voin vakuuttaa, että pelkosi on aiheellinen. Mutta juuri se tekee niistä ihania.