Yhteistyössä KitchenTime

suklaavanukaskakku12.jpg

 

Blogini on tällä reseptillä mukana KitchenTimen jälkiruokakilpailussa, jossa lempireseptiäsi äänestämällä voit voittaa Eva Solon kauniin kattilasetin! Osallistumisohjeet arvontaan löydät postauksen alalaidasta.  

 

Sain kilpailua varten valita mieleiseni tuotteen KitchenTimen verkkokaupasta jälkiruoan tekoa varten ja päädyin ehtaan ja alkuperäiseen Crock Pot -haudutuspataan. Koska monelle suomalaiselle haudutuspata (crock pot, slow cooker) on tuiki tuntematon, vaikka esimerkiksi jenkeissä käsittääkseni kyseessä on paljon yleisemmin joka mamman keittiöstä löytyvä vempain, niin kerron lyhyesti, mikä keittiövehje on kyseessä. Haudutuspata on itse lämpöä varaava, ruoan kypsentämiseen ilman uunia/hellaa tarkoitettu sähkölaite, jolla valmistuu erityisen mainiosti pitkää hauduttamista vaativat ruoat, kuten halvemmat ruhonosat ja kasvispadat.

 

Haudutuspata soveltuu erinomaisesti sekä terveelliseen että edulliseen ruoan laittoon, koska se ei vaadi kypsytykseen paljon rasvaa, ja pataan voi heittää tosiaan vähän ylenkatsottuja, sitkeämpiä ruhonosia. Kyseessä on suorastaan aika nerokas keksintö, koska ruoan voi laittaa kypsymään vaikka yön ajaksi, ja aamulla padassa odottaa valmis ruoka! Lueskeltuani haudutuspatareseptiä opin, että sillä voi valmistaa myös herkullisia haudutettuja puuroja, aromaattisia curryjä, hedelmäisiä omenahilloja, revittyjä lihoja, lämmittäviä chilejä, maukkaita lasagneja sekä miljoona ja yksi muuta ihanan kuuloista ruokaa.

 

suklaavanukaskakku6.jpg

suklaavanukaskakku8.jpg

Haudutuspadalla valmistuu erinomaisesti myös jälkkärit! Koska haudutuspata soveltuu erinomaisesti liemellisten ruokien kypsennykseen, halusin tehdä haudutuspadalla vanukaskakun. Kakku sai jonkin verran inspiraatiota tästä reseptistä, vaikkakin vaihdoin useimmat ainesosat himppusen parempiin vaihtoehtoihin; tosin siitä huolimatta tämä on sellainen pyhäherkku tämä kakku. Vanukaskakkuun kaadetaan itse taikinan päälle sokeri-kaakaoliemi, joka syöpyy kakun läpi pohjalle muodostaen tahmean vanukaspinnan (ks. kuva yllä). Siksipä kakku kannattaa annostella lautasille nurinperin, jolloin kakun herkullisin osa - tuo ihanan makea pohja - näkyy.

 

Osallistu arvontaan seuraamalla KitchenTimen Instagram-tiliä ja tykkäämällä KitchenTimen Instagrammissa siitä kilpailuun osallistuvasta kuvasta, jonka kuvaama jälkiruoka sinua eniten miellyttää. Äänestäjien kesken arvotaan upean näköinen Eva Solon Gravity-sarjan kattilasetti (hinta nettikaupassa 219 euroa), johon kuuluu 2-, 3- ja 4-litraiset ruostumattomasta teräksestä valmistetut kattilat. Äänestysaika alkaa tänään ma 24.8. noin klo 12 ja äänestysaikaa on 1 viikko.

 

suklaavanukaskakku3.jpg

 

Bloggaaja sai kompensaatioksi yhteistyöstä postauksessa mainitun haudutuspadan.