Hyvää sunnuntaihuomenta! Nukuttiko hyvin?

 

Minua nukutti! Ja juuri tätä kirjoittaessani nautiskelen näitä aamulenkin jälkeisiä suklaapannareita punaherukkakreemillä ja suklaakastikkeella. Loppusilauksena koko komeuden kruunaa pala ohuesti siivutettua banaania, hippunen chiansiemeniä ja - tietysti - nokare maapähkinävoita. Asiat voisivat olla huonomminkin.

 

suklaapannarit.jpg

 

Tällä viikolla olen inspiroitunut aamulenkeistä koskemattomassa lumihangessa, tästä biisistä, vahingossa liian kovaan ääneen julkisilla paikoilla nauramisesta, runsaista päivällissalaateista, vapaa-ajasta hektisyyden keskellä, sorsien sisukkuudesta jääkylmässä merivedessä, pannareista ja liian monesta kupista kahvia, Sibeliuksen viulukonsertosta (villi menovinkki vaikka ensi viikonlopuksi: Sibelius-näyttely Ateneumissa) ja ajatuksesta, että kyllä kesä koittaa taas kerran.

 

Aamupalapannarit valmistuvat jokakaapin raaka-aineista - kananmunista, kypsistä banaaneista, kaurahiutaleista, kaakaojauheesta ja leivinjauheesta - tuossa tuokiossa. Suosittelen pannareiden kanssa jotain kastiketta: kiireessä maustamaton jogurtti tai rahka ajaa hyvin asian. Viikonloppuna kun on aikaa ja energiaa tiskata, niin marjainen kreemi punaherukoista, maitorahkasta ja maidosta tuntui hyvältä idealta. Koska kaakaossa on erityisen paljon antioksidantteja ja se nostaa mielihyvää tuottavan serotoniinin määrää aivoissa, tein (siis aivan puhtaasti terveyssyistä) tummasta kaakaojauheesta ja maidosta suklaakastikkeen (makean ystävälle pieni loraus hunajaa on paikallaan).

 

Sitten laitoin kahvin tippumaan ja sen viulukonserton taustalle. (Joskus sopii tunnelmaan olla vähän fiini.) Voi pojat, life is good.

 

Riemukasta helmikuun (viimeisen talvikuukauden) ensimmäistä!