kirsikat.jpg

 

Tumma suklaa ja kirsikat ovat aivan maagisen mahtava makupari. En kovasti välitä suklaaseen dipatuista mansikoista, koska rehellisesti sanoen, mielestäni mansikat ovat parhaimmillaan mansikoina, ilman kakkua tai kermavaahtoa tai suklaata tai mitään muutakaan häiritsemässä niiden herkkää makumaailmaa. Sen sijaan kirsikat ovat aika rotevan makuisia, mutta kuitenkin tarpeeksi makeita, jotta ne pärjäävät tumman suklaan happamuudelle mitä mainioimmin.

 

Voit käyttää tähän reseptiin itse tehtyä raakasuklaata tai ihan kaupan vähintään 70-prosenttista tummaa suklaata (miksei mitä suklaata vaan, mistä tykkäät, mutta oikein tumma suklaa sopii tähän erityisesti hyvin). Sulata vain suklaa kulhossa mikrossa 30 sekuntin välein sekoitellen, kun suklaa on täysin sula. Dippaa huuhdellut ja kuivatut kirsikat puoliksi suklaaseen ja anna jähmettyä lautasella jääkaapissa ainakin 15 minuuttia tai kunnes suklaa on jähmettynyt.

 

Suklaakirsikoita voi tietysti syödä sellaisenaan, mutta miksei myös esimerkiksi kookoskerman kera tai kakun koristeina

 

Itse nautin näitä juhannuksena muun muassa aamupalan jälkiruokana (jos et tunne kyseistä termiä olet missannut paljon elämässäsi), sunnuntailounaan päätteeksi sekä illalla makeannälkään. Suklaakirsikoiden hyvä puoli on se, että tuntee syöneensä ihan kauheasti suklaata, vaikka onkin syönyt ehkä pari palaa, ja siinä sivussa aimo keon palautumista edistäviä ja särkyä vastaan taistelevia kirsikoita.

 

Jos siis juhannuksesi oli niin rankka, että särkee vähän vieläkin, kirsikat toimivat ibuprofiinin lailla päänsärkyyn. Kiitos tästä löydöksestä, professori Muralee G. Nair ja Michigan State University College of Agriculture & Natural Resources.