muffini.jpg

 

Hyvällä brunssilla pitää toteutua kaksi kriteeriä: hyvä ruoka ja hyvä seura.

 

Hyvä ruoka takaa sen, että yön mittaisen paaston (...) jälkeinen keho saa ravintoa, jonka jälkeen myös mieli taas kirkastuu.   

 

Hyvä seura taasen johtaa kaikkeen siihen muuhun: hyviin juttuihin, hyviin nauruihin, hyviin sattumuksiin, hyviin juoruihin, hyviin muistoihin...

 

Nämä muffinit vastaavat jo puolikkaaseen haastetta, sillä hyväksi ruoaksi näitä tituleeraisin. Ja kun kerrot kavereillesi, että katat sunnuntaibrunssipöytään näitä muffineja, on varmasti myös hyvä seura jo hyvissä ajoin matkalla luoksesi.

 

muffini3.jpg

 

Perinteinen muffini on oikeastaan tosi tiivis leivonnainen, eikä mikään höttöisä kakku. Niin myös nämä muffinit ovat hyvin meheviä mutta koko lailla täyttä tavaraa, vailla höttöistä ilmaa; toisin kuin fiinimpi kuppikappi, jonka kakkuosio on huomattavasti kevyempi ja ilmavampi..

 

Jos suklaa ei ole palasi kakkua tai jos haluat ultraterveellisiä aamupalamuffineja, voit kokeilla myös sulattamattomia pakastemustikoita suklaahippujen sijaan. Ne tosin kannattaa kääriä taikinaan mahdollisimman jäisinä ja varovasti, etteivät muffinit päädy kaulttaaltaan sinisiksi. Toinen mahdollinen muunnelma olisi käyttää kaurahiutaleista jauhettua jauhoa speltin sijaan. Speltistä saa yleensä hieman kuohkeampia leivonnaisia kuin tuhdista kaurasta, siksipä tykkään itse käyttää spelttiä.

 

Inspiraatio reseptiin lähti Sally's Baking Addiction -blogin minimuffineista.