Matchaa matchaa, enkä nyt puhu siis Tinderistä.

 

suklaafudgekakku.jpg

 

Olen vannoutunut sanaleikkien ja leikkisien sanontojen ystävä. Vaikka pidän itseäni paatuneen positiivisena ihmisenä, lempisanontani on "Life is sh*t and then you die". Äkkiseltään sanonta saattaa tuntua kovin pessimistiseltä ja negatiivissävytteiseltä, mutta mielestäni se on niin lohduttava! Kun kaikki elämässä tuntuu ihan siltä itseltään - niitäkin päiviä varmasti jokaisella on - saa rauhassa käpertyä surkuunsa; monesti elämä on helpompaa, jos antaa sen olla sellaista kuin se sattuu sillä hetkellä olemaan. Harvat asiat paranevat pakottamalla.   

 

suklaafudgekakku4.jpg

 

Tämä taivaallisen tahmainen ("fudgemainen") ja sopivasti suolainen suklaakakku voisi olla nimeltään vaikka I Don't Care Suklaakakku. Palatakseni alun sanontaan sitä voisi tulkita myös toisella tavalla: elämä on mitä on, ota siis kaikki siitä irti! Make the most of it. Ylevien sanontojen keskellä suklaakakulla herkuttelu tuntuu niin oikealta.

 

Kyllä, nämä olivat alkusanat ja hyvin heikko oikeutus sille, että postaan nyt mitä voisimman ja sokerisimman suklaakakkureseptin, because I CAN! (Minulla on ollut niin paljon vapaa-aikaa Instassa vietettäväksi, että olen marinoinut itseni englanninkielisissä kliseisissä sanonnoissa - anteeksi että tämä postaus pursuaa niitä.)

 

suklaafudgekakku7.jpg

 

Sain PR-toimisto Sugar Helsinkiltä kokeiluun Clearspringin luomulaatuista matchajauhetta. Matchajauhe on jauhettua vihreää teetä, jota voi sekoittaa kuumaan veteen tehdäkseen vihreää teetä tai kuumaan maitoon tehdäkseen ihanaa matcha lattea. Lisäksi matchajauhetta käytetään aika paljon myös jälkiruoissa, kuten jäätelössä. Joidenkin lähteiden mukaan yksi kuppi matchateetä vastaa ravintoarvoiltaan kymmentä kuppia tavallista vihreää teetä! Matchaa nauttiessa kannattaa myös ottaa huomioon, että kuppi matchateetä sisältää kofeiinia yhtä paljon kuin kahvikupillinen: siksipä vaikka kuumaan maitoon tehty matcha latte saattaa mielikuvissa tuntua ihanan rentouttavalta unijuomalta*, ei se sitä taida olla!

 

suklaafudgekakku3.jpg

 

En ollut koskaan käyttänyt matchaa aiemmin, joten pyöräytin siitä sekä laten että kakun. Matcha laten valmistin kiehauttamalla kattilassa pari desiä maitoa miedolla lämmöllä kevyesti vispaten, sillä halusin päälle vähän maitovaahtoa. Otin maidon pois levyltä ja sekoitin joukkoon vajaan 1/2 tl matchajauhetta (eri jauheilla voi olla eri annostus, tsekkaa paketista). Olin vähän pettynyt haaleaan väriin, mutta maku oli oikein hyvä! Maito itsessään oli muuttunut makeaksi kiehauttamisen ansiosta, ja matchan vihreäteemäinen kitkeryys sopi sen kanssa erinomaisesti. Kakkuun upotin vähän matchaa (ne terveyshyödyt!), mutta se ei missään nimessä ole pakollinen komponentti.

 

Tällainen intensiivisen suklainen ja vienosti makea matcha latte ovat muuten erinomainen parivaljakko. Sanoisin, että matcha latte sopi kakun kumppaniksi jopa kahvia paremmin... It's a match!

 

* Vaikka itsehän nukuin erinomaisesti, vaikka eilen illalla matcha laten vetäisinkin juuri unille rauhoittumistarkoituksessa. En ollut vielä lukenut tästä korkeasta kofeiinipitoisuudesta...

 

Tämä suklaakakkuresepti pohjautuu Tom Björckin kirjan Huippukokin kotiruokaa 2 -kirjan Raakasuklaakakku XO -reseptille. Kirja on saatu blogin kautta ilman velvollisuutta kirjoittaa siitä.

Matchajauhe on myös saatu blogin kautta.