stracchiatellajäätelö2.jpg

stracchiatellajäätelö.jpg

 

Aivan ensiksi haluan onnitella Vanelja-sivuston upeaa Virpi Mikkosta bloginsa voitosta arvostetussa Saveur-lehden ruokasivustojen kilpailussa Best-Designed-sarjassa. Ihan käsittämättömän mahtavaa, että Suomesta voi nousta niin upea blogi, että se pokaa kyseisen palkinnon haltuunsa! Kun finalistiblogeja silmäilee, huomaa nopeasti että kyseessä on toinen toistaan kauniimpia ja visuaalisesti miellyttävämpiä sivuja, mikä entisestään nostaa saavutuksen merkitystä. Onnea Virpi!

 

Toinen juttu: Virpiltä (tunnetaan Vaneljan lisäksi esikoiskirjastaan Kiitos hyvää - Herkkuja ilman sokeria ja gluteiinia) sekä Uusia Tuulia -blogin Tuulia Talviolta on ilmestynyt ihanan kesäinen  60 jäätelöreseptiä sisältävä englanninkielinen e-kirja Kind Ice Cream For You, jonka reseptit tekevät hyvää niin kielelle kuin mielelle. Toisin sanoen tämän kirjan herkut ovat maidottomia, valkosokerittomia, gluteenittomia ja useimmiten vegaanisia, joten ne sopivat useimmille jäätelönystäville ja tarjoavat luonnollisia vaihtoehtoja teollisesti tuotetuille pakettijäätelöille. Jos noilla ehdoilla tehdyt jäätelöt kuulostavat tylsiltä, niin saanen huomauttaa, että kirjassa on reseptejä muun muassa titteleillä Salty Caramel Popcorn Ice Cream, Dreamy Chocolate Sunday ja Caramel Peanut Ice Cream Cake. Tuhdimpien annosten lisäksi kirjassa on hyvin raikkaan kuuloisia vaihtoehtoja aina mehujäistä banaanijäätelöihin. Ei varmaan kuulosta kovin tylsältä enää...

 

stracchiatellajäätelö3.jpg

 

Kirjan visuaalinen ilme on mielettömän selkeä, kaunis ja houkutteleva. Kuvat ovat uskomattoman kauniita, valoisia ja huolella viimeisteltyjä. Tykkään kirjassa erityisesti siitä, että se sisältää Instant Ice Creams -osion, sillä monet raakajäätelöt vaativat suhteellisen pitkää etukäteisvalmistelua. Lisäksi on ihana, että ohjeet sopivat sekä jäätelökoneellisille että jäätelökoneettomille kotitalouksille, ja etenemisohjeet on annettu kummallekin vaihtoehdolle. Meinasin kirjoittaa kirjan ainoaksi miinukseksi sen, että kirja ei sisällä ohjetta jäätelön stailauksessa käytettyihin vohvelitöttreöihin, mutta upsis, onhan sekin siellä, kirjan lopussa olevassa Addings & Toppings -osiossa, joka sisältää myös ohjeen muun muassa kaurajäätelökippoihin, kookoskermavaahtoon ja suklaakastikkeeseen.

 

Itse kokeilin kirjasta heti ensimmäiseksi Coconut Stracchiatella -jäätelöä (s. 25), jonka resepti miellytti minua yksinkertaisuudellaan ja vain viidellä raaka-aineella. Vaikka olen aika suurpiirteinen reseptin noudattaja (tällä kertaa niin suurpiirteinen, etten viitsinyt lukea reseptiä loppuun ja siksi käytin kookosmaidosta eronneen kookosveden smoothieseen vaikka senkin olisi tarvinnut tähän reseptiin, "hups"), onnistuin tässä helpossa ohjeessa noin niin kuin omasta mielestä täydellisesti. Jäätelö on hyvää eikä muodostanut edes kiteitä, mitä estämään ohjeessa neuvottiinkin sekoittamaan jäätelömassaa puolen tunnin välein pakastumisen aikan. Jäätelö on ehkä himppusen liian kookoskermaista omaan makuuni, mutta tämä luultavasti johtuu omasta yllä selitetystä mokastani.

 

Tätä reseptiä en julkaise, koska se ei ole omani, mutta muistutan sen sijaan tästä erinomaisesta jäätelöherkusta. Kyseessä on siis Vaniljajäätelöä ja suolaista kinuskikastiketta carob-keksissä -reseptini, joka on yksi parhaimmista jäätelöherkuista jota olen koskaan nauttinut.

 

sandwichjäätelö.jpg

 

Sain e-kirjan Kind Ice Cream For You ilmaiseksi tekijöiltä arvostelukappaleena.

 

Mukavaa jäätelökesää ja viikonloppua!