sitruunaraaka3¨.jpg

sitruunaraaka2.jpg

 

Tänä talvena olen inkivääri-ihastuksen jälkimainingeissa tykästynyt sitruunaan. Sen hapokas maku sopii täydellisesti lähes mihin tahansa: sekä suolaisiin ruokiin - salaatteihin, papudippeihin kuin tomaattikastikkeisiinkin - että makeisiin herkkuihin, kuten näihin sitruunaruutuihin.

 

Peruskonsepti on aikamoisen selvä: pähkinää ja taateleita (suosittelen tähän reseptiin ainoastaan kasvisosastolta löytyviä erittäin maukkaita, isoja Medjoul-taateleita, koska kuivatut taatelit eivät vain ole sama asia). Mausteena toimii aimoannos sitruunan kuorta ja mehua, joka maustamisen lisäksi sitoo taikinaa. Kookoshiutaleet antavat herkuille uusia ulottuvuuksia: kookoksinen maku sopii yllättävän hyvin sitruunan kanssa!

 

Nämä sitruunaiset herkut voi kaulita kahden leivinpaperin välissä tai painella sormin vuokaan levyksi, josta saa leikattua sitruunaruutuja, tai pyöritellä palloiksi, jotka saavat parhaimmillaan vielä kuorrutteen kookoshiutaleista. Nauttia näitä voi sekä välipalana leivinpaperiin käärittynä ja villalangalla somistettuna tai arkisena raikastavana jälkiruokana maittavan aterian jälkeen. 

 

sitruunaraaka5.jpg