sandro5.jpg

Tällä viikolla treffasin Kallion Sandrossa ystäväni graduvertaistukilounaan merkeissä. Olin toki kuullut paikasta jo kauan hyvää, onhan sen kasvisruokaa tarjoava salaattilounaspöytä, puhumattakaan brunssista ja listan ruoka-annoksista, jo aika legendaarinen. Odotukset olivat siis korkealla, mutta silti Sandro lunasti ja ylitti ne aivan ehdottoman herkullisella, ylitsepursuavalla salaattipöydällään.

 

Tarjolla oli vaikka mitä herkkuja, nyt ne mitkä muistan (ja kuvista voin luntata) luetellakseni: marinoituja porkkanasiivuja, jogurttista parsakaali-kukkakaalisalaattia, ihanasti maustettuja vihreitä papuja, coleslaw'ta ties monestako eri kaalista, cantaloupe-melonia, tomaatti-kurkkusalaattia, simpukkapastaa, couscousia, tuoreita salaatinlehviä, marinoituja punajuuria, hyviä oliiveja ja muita etikkaisia herkkuja, kulhollinen ihania kuivahedelmiä: hyviä taateleita, aprikooseja ja poksuavia viikunoita, aivan taivaallisen pehmoista hummusta ja keltaista mausteista leipää voilla...

 

Minusta kaikki kasvikset oli maustettu tai marinoitu tosi tasapainoisesti niin, että kasviksen oma maku oli kuitenkin pääosassa. Raakoja kasviksia oli paljon, ja kypsennetytkin oli jätetty hyvin napsakaksi, mikä oli mahtavaa. Keittona oli tällä kertaa kukkakaali-inkiväärisosekeittoa, jolle en kyllä oikein syttynyt (mutta toisaalta en olekaan keittoihmisiä). Leipä oli vaaleaa höttöä, ei kauhean erikoista. Tosin ystäväni otti eri pöydästä leipää, ja se oli kuulemma oikein mausteista ja hyvää.

 

sandro.jpg

sandro3.jpg

sandro2.jpg

sandro6.jpg

sandro4.jpg

sandro8.jpg

 

Sunnuntai on erinomainen päivä valmistautua tulevaan viikkoon pirauttamalla kaverille ja sopimalla lounastreffit, jotta arkenakin voi nauttia kivoista jutuista. Sandro on mainio paikka piristävään kasvistankkaukseen minä tahansa harmaanakin kevättalven päivänä.

 

Hinta-laatusuhde oli mielestäni täysi kymppi. Salaattipöytä kustantaa 9,90, keiton ja salaattipöydän saa hintaan 10,90 ja niiden molempien lisäksi vielä pöytään tarjoillun lämpimän annoksen 12,90 eurolla. Ne vieruspöytään kannetut ruoka-annokset nauttivat taivaallisilta! Sinä päivänä vaihtoehdot olivat sitruuna-tinjamimarinoitua lohta, juusto-soijatäytettyjä munakoisoja ja BBQ-paahdettua possu(nniska)a, ja ruoat todella näyttivät hyvän ravintola-annoksen tasoisilta.

 

Mutta varoitus: ähkyä ei voi välttää, ei vaikka söisi "pelkän" salaattipöydän.

 

Sandro Kallio

Kolmas Linja 17

 

Sandro Eira

Tehtaankatu 34 D

 

sandro7.jpg

 

Oletko käynyt Sandrossa? Onko brunssi yhtä hyvä kuin lounas?