joulu.jpg

 

Tästä joulusta jäi hyvä maku suuhun.

 

Jouluuni kuului paljon herkullista ruokaa ja etenkin monenmonta keittiössä vietettyä tuntia piparkakku-puolukkasemifreddon kermaa vatkaten, porkkanoita ja palsternakkoja kuorien, joulutryffeleitä pyöritellen sekä kalkkunan luumugraseerausta valmistaen.

 

Meillä ollaan jo monena jouluna peräkkäin tehty alku-, pää- ja jälkiruoka sisältävä aattomenu sen sijaan, että pöydässä olisi perinteiseen tapaan aivan kaikkea. Tapa on osoittautunut hyväksi, sillä näin jouluruokia ei tarvitse syödä loppiaiseen saakka, ja perinteiset pöperöt voi valmistaa modernimmalla twistillä. Tänä jouluna käytin Maku-lehden reseptejä hyväkseni ja valmistin aattoillalliseksi seuraavat herkut:

 

Sitruunaista lohi-wasabitahnaa kaurakakkusilla

Luumugraseerattua kalkkunaa, kermaista luumukastiketta ja parmesaanista porkkana-palsternakkalaatikkoa paahdetuilla mantelilastuilla

Suklaamousse ja piparkakku-puolukkasemifreddoa

 

joulu2.jpg

 

Reseptistä kokkaaminen tuntui vaihteeksi niin hyvältä, kun ei tarvinnut sormet ristissä jännittää, pysyykö lopputulos kasassa ja onko 10 vai 11 vai 12 minuuttia uunissa nyt se optimaalinen aika. (Reseptin luominen on aika intensiivistä hommaa, etenkin ihmiselle jonka mielestä mittakuppien käyttäminen on vastenmielistä.)

 

Lahjaksi tein ihan hakuammuntaisesti piparkakkuisia sekä mantelisia tryffeleitä, jotka onnistuivat erinomaisesti siihen nähden, etten ole aiemmin niitä tehnyt enkä mitään reseptiä käyttänyt... no, jos ne maistuu hyvältä, kai ne ovat ihan syötäviä?

 

Sellainen oli se joulu, näin lyhyesti. Huomenna postaan onnea tuovan reseptin jo uuttavuotta silmällä pitäen!

 

Miten teillä herkuteltiin jouluna?