"Fun" fact: joskus postaan juttuja sen vuoksi, että olen keksinyt omasta mielestäni erityisen hauskan otsikon. Olen kertonut tästä taipumuksestani aiemminkin. Ja tämähän ei siis selvästikään ole yksi noista kerroista...

 

vihersmoothie_4.jpg

 

Tässä hüber-jännittävässä smoothiessa on sekä Supervihreä-nimistä viherjauhetta että hamppuproteiinia, joten vitsinvääntö otsikossa oli itsestään selvää. Lisäksi syvän tummanvihreä on vaan niin u-p-e-a.

 

Vihersmoothieni ei tällä kertaa ole sellainen hyvin terveellisen makuinen, koska itse asiassa tästä puuttuu kaikki rehut rehumaisessa pureskeltavassa muodossa (tosin sekaan voi heittää myös salaattipuskan ja palan kurkkua, jos kaipaa vielä lisää vihreää). Oikeastaan sitruunaisuus ja makeus ovat tässä smoothiessa paljon keskeisemmässä osassa makupalettia, minkä takia kaikki eivät tätä ehkä vihersmoothieksi oikein hyväksyisikään - olkoon tämä siis lähinnä ruohosmoothie.

 

Perinteisemmän vihersmoothien löydät täältä.

 

vihersmoothie_1.jpg

 

Ostin tuota Supervihreä-viherjauhetta poiketessani Ruohonjuuressa ostamassa vähän rautaa. Kyllä, tämä oli ehdottomasti heräteostos potenssiin miljoona Sandron brunssin jälkeisessä lievässä sunnuntaikoomassa, jota tihkusateinen sää ei ainakaan yhtään parantanut. Raaka-aineluettelo tuotteessa on melko... noh, hämmentävä: Luomu ohranorasjauhe, luomu vehnänorasjauhe, luomu spirulina, luomu chlorella, luomu nokkosuute. Kuulostaa ihan liian hc-setiltä meikäläiselle, mutta sopii hyvin heräteostoksen määritelmään ainakin! Tuotteen sanotaan sisältävän paljon vitamiineja ja kivennäisaineita, mutta näiden määriä ei erikseen eritellä - harmin paikka.

 

Kauheaa herkkuahan tuo jauhe ei itsessään ole, vaan jo haju on hyvin kalanruokamainen noiden levien, spirulinan ja chlorellan, takia. Jauhetta voi nappailla sekoittamalla lasilliseen vettä ja puristamalla mukaan reilusti sitruunanmehua, mitä kokeilinkin jo heti sunnuntai-iltana. Sitruunaa saa olla kyllä ihan saa... paljon, että levien jännittävä maku peittyy.

 

Maukkaampi vaihtoehto on ympätä jauhe smoothieseen, kuten tähän kuvissa näkyvään versioon, joka itse asiassa on kuin makea herkku! Vihersmoothielle hieman epätavanomaisesti pidin painopisteen hedelmissä, joita mukana on sekä oikein kypsän pakastetun banaanin että parin mehukkaan tuoretaatelin voimin. Boostasin aamupalasmoothien vielä idätetyllä luomulaatuisella hamppuproteiinilla, joka myös omaa vähän liian terveellisen maun, mutta sekin peittyi sitruunan kirpeyden ja taateleiden makeuden alle!

 

Niin monta kärpästä yhdellä iskulla! Ja olo oli kuin voittajalla...

 

vihersmoothie_2.jpg

 

Mukavan vihreä ja vege aloitus päivään, vaikka ulkona sataisikin. Vihreistä saa vain sellaisen mielettömän onnellisuusboostin, joka kantaa läpi vähän rankemmankin päivän.

 

Oi siirappinen yltiöoptimismi, toivottavasti tiemme eivät koskaan eroa.

 

Hamppumaan hamppuproteiini saatu muinoin blogin kautta, Puhdistamon Supervihreä-viherjauhe ostettu itse.