kvinoasipsit.jpg

 

Monesti kuulee, että juuri ne parhaat reseptit ovatkin syntyneet aivan sattumalta: no kaapissa ei ollut yhtään spelttijauhoja ja kauppa oli jo kiinni, niin laitoinpas sitten mantelijauhoja ja niistä tulikin parhaat pannarit ikinä! Tai yritin tehdä suklaakakkua, mutta taikinasta tulikin oikein tiivis ja uunista ottaessa lopputulos oli niin fudgemaisen tiivis, että suklaabrowniethan niistä tulikin...

 

Noh, niin kävi näidenkin sipsien kanssa:

Lauantai on hyvä päättää pizzalla, tuumin kun ruokakaapista tuijotti vastaan totaalinen tyhjyys. Vain desi kvinoaa jäljellä, purkki tomaattipyrettä ja hummuksen rippeet, niistä saa aikaan pizzaa, saahan?

 

Onneksi Feel Good Kitchen riensi apuun, ja kyllä, noista raaka-aineista olisin periaatteessa saanut aikaan pizzaa.

Kohtalo astui kuitenkin peliin. Tein tähän innovaatioon johtavat kaksi kriittistä virhettä: ensin, tein pizzapohjasta superohuen (rakastan ohutkuorisia asioita) ja kaksi, paistoin pohjaa ehkä minuutin tai pari liikaa (hmm, en rakasta asioiden polttamista mutta teen sitä usein kun multitaskaan whatsapp-keskusteluita ja ruoanlaittoa).

 

Mutta ei haittaa. Syntyi kvinoasipsit, jotka maistuvat vähän taco-sipseille. Mukavan suolaisille ja hitusen rasvaisille. Rouskahtavat ihan syntisen hyvänkuuloisesti haukatessa. Kävivät hyvin hummuksen kanssa dippaukseen. Kerrassaan herkullinen moka!

 

Kvinoaa pitää liottaa muutamia tunteja, joten aivan ex tempore-kokkaukseen nämä eivät sovellu. Pieni kärsivällisyys on kuitenkin vaivan väärti... Samalla vaivalla voi toki tehdä useamman satsin, jolloin taikina kannattaa varmaan jakaa kahdelle pellille, jotta sen saa tarpeeksi ohuelti.