mehut3.jpg

 

Skoolataan vuodelle 2015 tämän vihermehun voimin!

 

Uusi vuosi ja uudet kujeet on hyvä aloittaa näinkin hyveellisesti kuin hörppimällä lasillinen vihermehua, joka on täynnä loma-ajan herkkujen jäljiltä kehoa puhdistavia raaka-aineita.

 

Vihreissä juomissa - oli sitten kyse mehusta tai smoothiesta - kannattaa käyttää rohkeasti happoa. Hämmästyn joka kerta, miten reippaasti sitä saakaan omaan makuuni lisätä. Sitruunan- tai limenmehu estää lopputuloksen liian salaattimaisuuden ja tekee siinä sivussa hyvää ruoansulatukselle. Hapokkuuden lisäksi myös pieni potku inkivääristä, jota mehuun voi käyttää smoothieta reilummin, leikkaa hyvin salaatin tuntua tässä mehussa.  

 

Tähän reseptiin tarvitset mehulinkoa, mutta vihersmoothien voi valmistaa ihan tavallisessa blenderissä. Reseptistä saa kaksi pientä annosta, mutta pahitteeksi ei varmasti ole nauttia koko annosta aivan itse.

 

mehut2.jpg

 

Minulla on takataskussa toinen herkullinen mehuresepti, johon käytetyistä aineksista on ylläolevassa kuvassa osviittaa (Instagrammissa ehdin jo hehkuttamaan sitä).  Välissä kuitenkin muita juttuja, ettei tämä blogi mene ihan mehusteluksi! Vuosi on alkanut keittiön puolella vilkkaasti ja siksipä reseptijonossa on jo ainakin kvinoasipsit, joka kaapin minttusuklaacookiet ja mausteisen kahvinen protein fluff.

 

Rentouttavaa viikonloppua!